Μύθος #1: Το κόκκινο κρασί πρέπει να σερβίρεται ζεστό και το λευκό κρύο
Πολλά εστιατόρια θα σας σερβίρουν τα λευκά κρασιά πολύ κρύα και τα κόκκινα κρασιά πολύ ζεστά. Αν αναρωτιέστε, είναι εύκολο να δούμε πού οφείλεται αυτό: τα λευκά κρασιά σερβίρονται γενικά πιο δροσερά από τα κόκκινα, αλλά στην εποχή μας που υπάρχουν ψυγεία, κρύο σημαίνει παγωμένο. Τα κόκκινα, εν τω μεταξύ, πρέπει να σερβιριστούν σε «θερμοκρασία δωματίου», ένας όρος που προήλθε από μια εποχή που πολλά δωμάτια είχαν χοντρά πέτρινα τοιχώματα και η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να κυμαινόταν γύρω στους 15-18 βαθμούς Κελσίου. Το σερβίρισμα των λευκών σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει το κρασί, τις αρωματικές αποχρώσεις και την περίπλοκη γεύση του. Αντίστροφα, τα φτηνά λευκά κρασιά θα πρέπει να σερβίρονται πολύ κρύα. Η θερμοκρασία καλύπτει τυχόν ελαττώματα.