Skip to main content

Δροσιστείτε στους πανέμορφους καταρράκτες της Νέδας

Για ακόμη μια φορά, ο Θεόφιλος Μπάμπουλης και το Point of View μας παίρνουν μαζί τους σε μια… πτήση πάνω από τους πανέμορφους καταρράκτες του ποταμού στα σύνορα Ηλείας και Μεσσηνίας.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ένα από τα λίγα ποτάμια με θηλυκό όνομα στην Ελλάδα, η Νέδα, που πήρε την ονομασία του από την ομώνυμη νύμφη, συνθέτει ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό, κάπου στα σύνορα των δύο νομών Ηλείας και Μεσσηνίας.

Σε ένα μεγάλο τμήμα του, το ποτάμι διασχίζει μια χαράδρα με πλούσια βλάστηση, ενώ οι καταρράκτες που δημιουργούνται κατά μήκος της πορείας του είναι αναζωογονητικοί και ό,τι πρέπει για βουτιά στα παγωμένα νερά. Ο μεγαλύτερος βρίσκεται κοντά στη Φιγαλεία και το ύψος του φτάνει περίπου τα 35 μέτρα, αλλά θα συναντήσετε κι άλλους μικρότερους στη διαδρομή, την οποία αξίζει να διασχίσετε και να πάρετε μια ανάσα πελοποννησιακής φύσης. Τα νερά είναι μπλε και κρυστάλλινα, αναμενόμενα παγωμένα, κι έρχονται από το όρος Λύκαιο, όπου πιστευόταν ότι γεννήθηκε ο Δίας, ενώ καταλήγουν στο Ιόνιο, κάπου ανάμεσα στην Κυπαρισσία και την Ζαχάρω.

Διαβάστε περισσότερα

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.