Skip to main content

Ποιες χώρες αγαπούν την Eurovision;

Μια ανάσα πριν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αναζητάμε τις χώρες στις οποίες είναι περισσότερο δημοφιλής, με τη βοήθεια της Holidu.

Αν είστε ήδη σε ταξίδι ή πρόκειται να ταξιδέψετε αυτές τις ημέρες, αλλά θέλετε να παραμείνετε σε ρυθμό… Eurovision, η Holidu, η πύλη ενοικίασης καταλυμάτων διακοπών, αποφάσισε να αναλύσει τις αναζητήσεις των χωρών στο Google που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, για να καθορίσει σε ποια χώρα είναι περισσότερο δημοφιλής. Αν, λοιπόν, σας γοητεύει ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision και θα θέλατε να περάσετε το βράδυ ανάμεσα σε πραγματικούς fans, οι παρακάτω χώρες μπορούν να σας εμπνεύσουν για ένα διασκεδαστικό ταξίδι τον Μάιο. Και ποιος ξέρει, ίσως μάλιστα μια από τις χώρες να είναι η φετινή νικήτρια και να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά.

1. Ισπανία | Συνολικός όγκος αναζήτησης ανά 1.000 κατοίκους: 13.18
Στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών όπου ο διαγωνισμός ESC είναι πιο δημοφιλής είναι η Ισπανία, και μάλιστα με διαφορά. Ακόμη και αν στην κατάταξη είχε συμπεριληφθεί μόνο ο απόλυτος όγκος αναζήτησης των εξεταζόμενων λέξεων-κλειδιών, η Ισπανία θα ήταν πρώτη με σχεδόν 625.000 αναζητήσεις. Όπως και η Γερμανία, έτσι και η Ισπανία προκρίνεται αυτόματα στον τελικό του διαγωνισμού, γι’ αυτό και οι Ισπανοί εκπρόσωποι μπορούν να γίνονται κάθε χρόνο αντικείμενο θαυμασμού αμέριμνοι. Αν και η τελευταία νίκη της Ισπανίας ήταν μόλις το 1969, η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου πέτυχε πέρυσι το καλύτερο αποτέλεσμά της από το 1995 με τη Chanel και το τραγούδι της “SloMo”. Το φετινό τραγούδι, το οποίο κέρδισε τον εθνικό προκριματικό γύρο “Benidorm Fest”, προμηνύεται επίσης αρκετά επιτυχημένο, σύμφωνα με τα προγνωστικά των εταιρειών στοιχημάτων. Επομένως, οι Ισπανοί φίλοι μπορούν να προσβλέπουν και φέτος σε ένα εντυπωσιακό θέαμα.
Φετινή συμμετοχή:  Blanca Paloma με το  “Eaea”

Διαβάστε περισσότερα