Συγκλονιστικές στιγμές καταγράφηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην Καλλιθέα, όπου ξέσπασε φωτιά σε διώροφη μονοκατοικία στην οποία διέμενε ηλικιωμένο ζευγάρι, στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Αγίων Πάντων.
Δραματική ήταν η διάσωση της 75χρονης γυναίκας, η οποία – μετά από προτροπή περαστικών που έσπευσαν να βοηθήσουν – πήδηξε από το μπαλκόνι και σώθηκε χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς καθώς την συγκράτησαν οι παρευρισκόμενοι.
Παράλληλα, ο άνδρας πρόλαβε να βγει από το φλεγόμενο σπίτι, από μια εξωτερική σκάλα στο πίσω μέρος του κτηρίου.
Στο νοσοκομείο και οι δυο ηλικιωμένοι
Το ζευγάρι παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το ένα άτομο φέρει εγκαύματα στο χέρι και το άλλο εγκαύματα από εισπνοή καπνού. Η κατάστασή τους κρίνεται καλή.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας ο οποίος δεν κατοικείται, στις 16.18 και στο σημείο μετέβησαν και επιχείρησαν για την κατάσβεση 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, κατέβαλαν προσπάθειες για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στο ισόγειο του κτηρίου αλλά και στα παρακείμενα κτήρια. Δύο πολίτες παρελήφθησαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ . Μια γυναίκα 75 ετών με αναπνευστικά προβλήματα και ένας άνδρας 80 ετών με τραύμα στο πόδι.
Το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Αττικής μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς για την διερεύνηση των αιτίων της.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












