Skip to main content

Έξι εντυπωσιακά οφέλη του γιαουρτιού

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χριστίνα Αβραμίδη μας ενημερώνει για έξι εντυπωσιακά οφέλη του γιαουρτιού βασισμένα σε επιστημονικές μελέτες.

Το γιαούρτι καταναλώνεται από τον άνθρωπο εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Διακρίνεται για την υψηλή διατροφική του αξία γι’ αυτό και η τακτική κατανάλωση του θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην υγείας σας.

1. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
Το γιαούρτι μας παρέχει σχεδόν όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός μας. Είναι γνωστό ότι αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου, απαραίτητο δομικό συστατικό για υγιή δόντια και οστά. Μόλις ένα φλιτζάνι γιαουρτιού καλύπτει το 49% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης ενώ είναι, επίσης, πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα σε βιταμίνη Β12 και σε ριβοφλαβίνη, οι οποίες θωρακίζουν την καρδιά και τα αγγεία και προστατεύουν από διάφορες γενετικές ανωμαλίες. Ένα φλιτζάνι παρέχει το 38% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης φωσφόρου, αντίστοιχα το12% μαγνησίου και το 18% καλίου. Αυτά τα μέταλλα είναι απαραίτητα για διάφορες βιολογικές διεργασίες, όπως είναι η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, του μεταβολισμού και της υγείας των οστών.

Διαβάστε περισσότερα