Skip to main content

Οι γεύσεις της Σάμου ταξιδεύουν στο Amsterdam

Την ιδιαίτερη πολιτιστική και οινογαστρονομική ταυτότητα της Σάμου μέσα από την κουλτούρα της διατροφής, είχαν τη χαρά να γευτούν διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της υψηλής εστίασης, του τουρισμού, της οινικής αγοράς και των σημαντικότερων ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης σε άκρως επιτυχημένες παρουσιάσεις που διοργανώθηκαν στον πολιτιστικό πολυχώρο Kookfabriek στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Τα διαδραστικά event διοργανώθηκαν από το Δήμο Αν. Σάμου με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ελλάδος στη Χάγη, του ΕΟΤ Ολλανδίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, τουριστικών πρακτόρων και του παραγωγικού ιστού του νησιού.

Η κουζίνα και οι γεύσεις κάθε τόπου -και ειδικότερα νησιωτικών περιοχών όπως η Σάμος- με τη μακραίωνη ιστορική οινική διαδρομή, αποτελεί ένα σύστημα αξιών και παράδοσης μέσα στο οποίο η κοινότητα επαληθεύει καθημερινά την πολιτιστική της κληρονομιά. Οι Σαμιώτες, με ιδιαίτερη ένταση και πάθος, υπερασπίζονται τη συνέχιση της παράδοσης αλλά και την αξιοποίηση των εκλεκτών προϊόντων διατροφής που παράγει το νησί, κάνοντας το καθημερινό «τραπέζι» χώρο απολαυστικής επικοινωνίας, με το σαμιώτικο μοσχάτο κρασί να διευρύνει τα όρια της κοινωνικής συνύπαρξης ως το σημείο που το «κέφι» φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Διαβάστε περισσότερα