Skip to main content

Ποιες τροφές επηρεάζουν τον σίδηρό μας;

Τι πρέπει να ξέρουμε και για τις τροφές που μπορεί να μπλοκάρουν την απορρόφησή του;

Ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο που χρειαζόμαστε σε επάρκεια στον οργανισμό μας, καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλα τα μέρη του οργανισμού, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία τους και μια σοβαρή, χρόνια ανεπάρκειά του μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ανεπάρκεια κάποιου οργάνου. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις τροφές που έχουν σίδηρο και στην καλύτερη απορρόφησή του. Τι πρέπει, όμως, να ξέρουμε και για τις τροφές που μπορεί να μπλοκάρουν την απορρόφησή του;

Ο σίδηρος γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε τροφές όπως το κρέας, τα στρείδια, τα μύδια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα όσπρια, τα αποξηραμένα φρούτα και ειδικά αν προέρχεται από φυτικές πηγές, καλό είναι να καταναλώνουμε ταυτόχρονα και βιταμίνη C για την καλύτερη απορρόφησή του στον οργανισμό.

Πέραν, όμως, της κατανάλωσης τροφών με σίδηρο, πρέπει να προσέχουμε και την κατανάλωση τροφών που μπορεί να μπλοκάρουν την απορρόφησή του, για να εξασφαλίσουμε επάρκεια στον οργανισμό μας. Τι πρέπει, λοιπόν, να έχουμε υπ’ όψιν μας;

Διαβάστε περισσότερα