Το άγχος της πρωτεΐνης είναι σίγουρα αυτό που συναντώ περισσότερο ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, από όσους θέλουν να κάνουν τη μετάβαση στη χορτοφαγία ή τη vegan διατροφή για υποστήριξη ανοσοποιητικού, καλύτερη υγεία, για ηθικούς λόγους, αλλά αναστατώνονται για το πού θα λάβουν την πρωτεΐνη τους. Κι αυτό προκύπτει, φυσικά, από το ότι η πρωτεΐνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στο μυαλό όλων με τροφές ζωικής προέλευσης, με τις φυτικές να θεωρούνται –λανθασμένα- από τους περισσότερους ανεπαρκείς και συνοδευτικές.