Skip to main content

Η Αράχωβα από ψηλά (βίντεο) araxoba

Τώρα που η Αράχωβα αρχίζει και μπαίνει ξανά στην ταξιδιωτική ατζέντα λόγω εποχής, την κοιτάμε λίγο… αφ’ υψηλού, με τη βοήθεια του Θεόφιλου Μπάμπουλη και του ταξιδιωτικού καναλιού Point of View.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την έχουμε συνδυάσει με τον Παρνασσό και το χιονοδρομικό του όταν ο χειμώνας αρχίζει να δείχνει τα δόντια του, με κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και βραδινό ξεφάντωμα χειμερινής περιόδου. Τα καλοκαίρια, συνήθως την ξεχνάμε -αν και δεν θα έπρεπε, όπως έχουμε εξηγήσει εδώ- και επιστρέφουμε δυναμικά με τα πρώτα κρύα.

Η Αράχωβα, όμως, είναι πολύ περισσότερα από το χιονοδρομικό και το clubbing. Σκαρφαλωμένη στα 968 μέτρα στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, προσφέρει και αξιοθέατα, με το περίφημο, πολυφωτογραφημένο Ρολόι που κατέρρευσε και ανακατασκευάστηκε το 1966, τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το Ηρώο του Καραϊσκάκη. Η συνολική γοητεία της, όμως, «κρύβεται» στα πέτρινα σπίτια της και τα πλακόστρωτα, γραφικά δρομάκια της, που πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσετε, για να διαπιστώσετε ότι παραμένει ένα όμορφο, περιποιημένο και γραφικό ορεινό χωριό.

Διαβάστε περισσότερα

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.