Skip to main content

Ανοίγουν οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρότζεκτ των 100 εκατ. της  Πολιτείας Καινοτομίας      

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο των 100 εκατ. ευρώ της Πολιτείας της Καινοτομίας, του βασικού πυλώνα ανάπτυξης του ελληνικού οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας έχουν υποβάλλει πολλές κοινοπραξίες, στις οποίες συμμετέχουν ελληνικές και ξένες εταιρείες.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα, όπως είχε οριστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της προκήρυξης, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. H αποσφράγιση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας που είναι και ο αρμόδιος φορέας υλοποίησης του έργου.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού και πλέον είμαστε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος μας για την δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα».

Η Πολιτεία Καινοτομίας αναμένεται να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης του ελληνικού οικοσυστήματος καθώς θα είναι ένας πολυδύναμος χώρος, στον οποίο θα συνυπάρχουν ερευνητικά κέντρα και νεοφυείς επιχειρήσεις και θα επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη όσμωση επιστήμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας.
Εχει δρομολογηθεί η ανάπλαση της παλιάς βιομηχανικής μονάδας «ΧΡΩΠΕΙ» μέσω ΣΔΙΤ, ώστε το ακίνητο της οδού Πειραιώς που βρίσκεται σε έκταση 18 στρεμμάτων, να μετατραπεί σε πολυδύναμο χώρο, όπου θα συνυπάρχουν ερευνητικά κέντρα και νεοφυείς επιχειρήσεις, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ώσμωση μεταξύ επιστήμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr