Skip to main content

Inform Λύκος: Πωλήσεις 69,8 εκατ. ευρώ το 2020 με adjusted EBITDA +6,6%

Ανάπτυξη λειτουργικής κερδοφορίας (adjusted EBITDA + 6,6%), παρά την παρούσα συγκυρία της πανδημίας και πωλήσεις 69,8 εκατ. ευρώ  μειωμένες κατά (-3,7%) εμφάνισε το 2020 ο όμιλος Inform Λύκος Συμμετοχών, που ανακοίνωσε επίσης μικτό περιθώριο 17,4% βελτιωμένο κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν μόλις κατά 2,7 εκατ. ευρώ ή 3,7% σε σύγκριση με το 2019. 

Ειδικότερα, σημειώθηκε απώλεια εσόδων της τάξης των 6 εκατ. ευρώ από τις επιπτώσεις που σχετίζονται με την πανδημία λόγω αναστολής λειτουργίας πελατών του ομίλου σε κλάδους όπως το Λιανεμπόριο και η Εστίαση οι οποίες οδήγησαν σε μείωση των παραγγελιών των πελατών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ρουμανία.

Επίσης σημειώνεται το εφάπαξ έργο της παραγωγής των ψηφοδελτίων ασφαλείας για τις προεδρικές εκλογές στη Νιγηρία που υλοποιήθηκε το Α’ τρίμηνο του 2019 σε Ελλάδα και Ρουμανία αξίας 4,6 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για αρνητικές μη ελεγχόμενες μεταβολές αντισταθμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την πλήρη ενσωμάτωση του κύκλου εργασιών των δύο εξαγορών των εταιρειών NEXT DOCS στη Ρουμανία κατά 3,2 εκατ. ευρώ, την ανάληψη μεγαλύτερου μεριδίου στην ταχυδρομική υπηρεσία σε Ελλάδα και Ρουμανία κατά 3,2 εκατ. ευρώ, την ανανέωση τραπεζικών καρτών στην Ελλάδα κατά 1,1 εκατ. ευρώ και τέλος την παροχή λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού που ήταν αυξημένες κατά 0,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2019.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (adjusted EBITDA) του ομίλου, αυξήθηκαν κατά 6,6% ή 0,4 εκατ. ευρώ από 6,2 εκατ. ευρώ το 2019 σε 6,6 εκατ. ευρώ το 2020, ως αποτέλεσμα του καλύτερου προϊοντικού μίγματος, με αυξημένη συμμετοχή στην κερδοφορία των υπηρεσιών των εταιρειών NEXT DOCS στη Ρουμανία καθώς και των λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού σε επίπεδο ομίλου και επομένως της βελτίωσης του περιθωρίου μικτού κέρδους κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες από 16,1% το 2019 σε 17,4% το 2020.

Παρά τις μεγάλες προκλήσεις ο όμιλος κατάφερε να διατηρήσει σε συγκρίσιμη βάση τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων (adjusted ΕΒΤ) στο ύψος των 0,9 εκατ. ευρώ στην οποία επέστρεψε το 2019 μετά από ζημιογόνα αποτελέσματα συναπτών ετών, επιβραβεύοντας τις προσπάθειες της Διοίκησης και την εμπιστοσύνη των μετόχων της.

naftemporiki.gr