Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ο τζίρος – μαμούθ στη Mytilineos και το χαμηλό «βαρομετρικό» στον ΟΤΕ

Menelaos Myrillas / SOOC

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Εμπορευσιμότητα: Άνω του 1% έφθασε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Mytilineos στη χθεσινή συνεδρίαση, ως απόρροια του επιτυχημένου placement για το 5% του μετοχικού κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ημερήσιος τζίρος εκτοξεύθηκε στα 55,7 εκατ. ευρώ, με τουλάχιστον 1,5 εκατ. τεμάχια να αλλάζουν χέρια (εξαιρώντας τα πακέτα). Το discount στην τιμή του placement, όπως ήταν λογικό, άσκησε πιέσεις στη μετοχή, η οποία ωστόσο διατηρήθηκε στην περιοχή των 37 ευρώ.

Ράλι: Με ένα ράλι άνω του 3,3% αντέδρασε η μετοχή της Motor Oil στην προσφοράς 114,7 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Ηλέκτωρ από την Ελλάκτωρ. Πρόκειται για ακόμη ένα «άνοιγμα» προς τον τομέα της κυκλικής οικονομίας, το οποίο έρχεται να διαφοροποιήσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης. Η εν λόγω κίνηση έτυχε θερμής υποδοχής από την επενδυτική κοινότητα, η οποία επανέφερε τον Όμιλο στις παρυφές των ιστορικών υψηλών.

Χαμηλό 1,5 μήνα: Στο χαμηλότερο σημείο της συνεδρίασης έκλεισε χθες η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα 14 ευρώ, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στα 13,8 ευρώ και το χειρότερο επίπεδο από τις 4 Απριλίου. Η μετοχή εξακολουθεί να υποαποδίδει, μετρώντας κέρδη μόλις 7% μέσα στο 2024. Στα 5,7 δισ. ευρώ ανέρχεται η χρηματιστηριακή της αξία.

IPO: Για τις 12 Ιουνίου έχει οριστεί η τακτική Γ.Σ. των μετόχων της Noval Properties, με τη θυγατρική του Ομίλου Viohalco να μετρά αντίστροφα για την είσοδο στο Χρηματιστήριο. Mάλιστα, η αρχική δημόσια προσφορά θα γίνει πριν την προγραμματισμένη Γ.Σ. Μην ξεχνάμε, δε, ότι στις 20 Ιουνίου αναμένεται να δοθεί και το μέρισμα από την περσινή χρήση, το οποίο αποτελεί έναν έξτρα λόγο για να συμμετάσχει κάποιος στην IPO.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)