Skip to main content

Χρηματιστήριο: Μίνι ράλι για τη μετοχή της Mytilineos – Κέρδη 5% στο διήμερο

Βελτιωμένη η ελκυστικότητα της μετοχής.

Προς την καλύτερη συνεδρίαση από τον Οκτώβριο του 2023, δηλαδή του τελευταίου 6μήνου, οδεύει η μετοχή της Mytilineos στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ανακάμπτει δυναμικά από την πρόσφατη αναδίπλωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης πραγματοποιεί μίνι – ράλι της τάξης του 3,5% και διαμορφώνεται στα 35,5 ευρώ, ανακάμπτοντας από το χαμηλό έτους των 33 ευρώ.

Εάν λάβουμε υπόψη και τη χθεσινή αντίδραση κατά +1,3%, τότε η συνολική μεταβολή στο τελευταίο διήμερο αγγίζει το +5%.

Η ηχηρή επιστροφή των αγοραστών έρχεται να βάλει ένα «φρένο» στη φετινή πλαγιο-καθοδική κίνηση της μετοχής, η οποία μέχρι πρότινος έχανε έως και 7% από τις αρχές του 2024.

Χρηματιστήριο: Η 11άδα των πιο ελκυστικών blue chips – Ποιες έχουν μονοψήφιο P/E

Ελκυστική η μετοχή

Αυτή η διόρθωση, ωστόσο, έχει βελτιώσει αισθητά την ελκυστικότητα της Mytilineos στο χρηματιστηριακό ταμπλό, γεγονός το οποίο αποτελεί βασική αιτία για τη σημερινή άνοδο, με τους επενδυτές να «βλέπουν» ένα άκρως ικανοποιητικό σημείο εισόδου.

Μην ξεχνάμε ότι η εταιρεία απέχει τουλάχιστον -10% από τα ιστορικά υψηλά των 39,5 ευρώ, τα οποία είχαν σημειωθεί προς τα τέλη του Ιανουαρίου. Κι αυτό έχει οδηγήσει τον δείκτη P/E (πολλαπλασιαστής κερδοφορίας) στο ευνοϊκό 7,6x, με την αποτίμηση της εισηγμένης να κυμαίνεται στα 5 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Mytilineos έχει ανακοινώσει καθαρά κέρδη ύψους 623 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2023, με τα EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) να υπερβαίνουν το ψυχολογικό όριο του 1 δισ. ευρώ.

Προς το τέλος του μήνα, η διοίκηση θα γνωστοποιήσει και τα μεγέθη του α’ τριμήνου για το 2024 -η πρώτη που θα το πράξει απ’ όλες τις εισηγμένες.

Μυτιληναίος: Ο άνθρωπος που παράγει το 3% του ΑΕΠ – Το κόλπο… γκρόσο και το όραμα για το αύριο

Περιθώριο ανόδου 20%

Παρά τη φετινή (μέχρι στιγμής) αναδίπλωση, η μετοχή της Mytilineos «τρέχει» ένα ράλι 22% μέσα στο τελευταίο 12μηνο, 150% μέσα στην τελευταία 3ετία, 280% μέσα στην τελευταία 5ετία και 410% μέσα στην τελευταία 10ετία.

Η μέση τιμή – στόχος των αναλυτών για την εισηγμένη τοποθετείται στα 42,2 ευρώ σε βάθος 12μήνου, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε ανοδικό περιθώριο της τάξης του 20% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και την προοπτική εισαγωγής του Ομίλου στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένεται να «τρέξουν» σταδιακά από το β’ εξάμηνο του 2024.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)