Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η υποχρεωτική πρόταση στην Entersoft και οι… «καυτές» 18 μέρες στην Κρι Κρι

Nikos Libertas / SOOC

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Ίδιες μετοχές: Επιπλέον 15.000 ίδιες μετοχές απέκτησε η Mytilineos, με τη μέση τιμή κτήσης να καθορίζεται σε 35,4 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό κόστος έφθασε στα 531.487 ευρώ. Μετά και τις νέες αγορές, η Mytilineos κατέχει πλέον 4,8 εκατ. ίδιες μετοχές, δηλαδή ποσοστό 3,36% επί του μετοχικού κεφαλαίου. Στο ταμπλό, τώρα, η μετοχή της εισηγμένης διορθώνει κατά σχεδόν 4% από τις αρχές του έτους, με τις απώλειες στο 30ήμερο να ανέρχονται στο -6%.

4 πακέτα: Τέσσερα πακέτα συνολικής αξίας 877 εκατ. ευρώ πέρασαν χθες στη Centric, με την τιμή της συναλλαγής να διαμορφώνεται στο 0,39 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο συνολικός τζίρος να φθάσει στο 1 εκατ. ευρώ, όταν συνήθως δεν ξεπερνά τα 60.000 ευρώ ημερησίως. Η μετοχή, από την πλευρά της, αντέδρασε με ένα ράλι σχεδόν 13%, το οποίο οδήγησε στο 0,44 ευρώ και στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

18 συνεδριάσεις: Ασταμάτητη μοιάζει φέτος η μετοχή της Κρι – Κρι, η οποία αναρριχάται στις παρυφές των 12 ευρώ, καταρρίπτοντας ακόμη ένα ιστορικό υψηλό. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα επίπεδα των 10 ευρώ χρειάστηκαν μόλις 18 συνεδριάσεις για να αγγίξει το νέο ορόσημο. Στο +25% ανέρχεται πλέον το φετινό ράλι, με τη μεταβολή στο 12μηνο να υπερβαίνει το 90%.

Υποχρεωτική πρόταση: Στο 33,58% αριθμεί πλέον το ποσοστό των Olympia Group και Rucio Investments στο μετοχικό κεφάλαιο της Entersoft, ελέγχοντας από κοινού 10.075.120 μετοχές. Οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει να αποκτήσουν τον έλεγχο της εισηγμένης, μέσω του σχήματος Verdalite, στο οποίο κατέχουν μερίδιο 50% η κάθε μία. Με δεδομένη και την πρόσφατη συμφωνία με τους βασικούς μετόχους της Entersoft, η Verdalite σκοπεύει πλέον να προχωρήσει σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)