Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα ιστορικά ρεκόρ σε Entersoft & Κρι Κρι, το στοίχημα του ΟΠΑΠ

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Ιστορικό ρεκόρ: Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών βρίσκεται πλέον η μετοχή της Entersoft, η οποία «φιγουράρει» στα 7 ευρώ, διαθέτοντας χρηματιστηριακή αξία άνω των 211 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ράλι από τις αρχές του έτους ξεπερνά το 10%, με τη μεταβολή στο τελευταίο 12μηνο να φθάνει στο +76%. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, τα τρέχοντα επίπεδα μεταφράζονται σε ένα σχετικά «αλμυρό» P/E 29x και P/BV 9x.

Βγαίνει το στοίχημα: Στα 16,55 ευρώ βρίσκεται πλέον η μετοχή του ΟΠΑΠ, απέχοντας ελάχιστα από τα υψηλά έτους (16,59 ευρώ) αλλά και τα υψηλά 15ετίας (16,8 ευρώ). Στα 6,1 δισ. ευρώ ανέρχεται η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η οποία «βλέπει» την αγορά του στοιχήματος να μεγαλώνει διαρκώς. Εντός Μαρτίου θα ανακοινωθούν τα οικονομικά μεγέθη του 2023, με τη αποκοπή του μερίσματος να προγραμματίζεται για τις 29 Απριλίου.

Ορόσημο τα 2 δισ. ευρώ: Στα όρια των 16,5 ευρώ διαπραγματεύεται η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία στο τελευταίο 30ήμερο καταγράφει σωρευτική άνοδο της τάξης του 9%, «ψαλιδίζοντας» στο -16% τις απώλειες στο 12μηνο. Είναι σαφές ότι οι επενδυτές περιμένουν τις εξελίξεις γύρω από το κυοφορούμενο deal πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου. Κι αυτό έχει εύλογα ανεβάσει τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας κοντά στο ορόσημο των 2 δισ. ευρώ.

Νέες «κορυφές»: Σε νέες «κορυφές» φθάνει η μετοχή της Κρι Κρι, η οποία κατακτά και το όριο των 10,8 ευρώ, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά τα 357 εκατ. ευρώ, αποτελώντας την 39η πολυτιμότερη εισηγμένη. Κοντά στο +13% η μεταβολή από τις αρχές του έτους. Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank Equities έχει τοποθετήσει τον πήχη στα 13,6 ευρώ σε βάθος 12μήνου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)