Skip to main content

Σ. Κόκκαλης: Αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες για την Intracom σήμερα στην Ελλάδα- Πιο ασφαλές το real estate

Διαθέσιμα για επενδύσεις το επόμενο διάστημα περί τα 500 εκατ. ευρώ.

Με την πώληση πρόσφατα της Intracom Defense έναντι 60 εκατ. ευρώ η Intracom Holdings ολοκλήρωσε τον μετασχηματισμό της από μια εταιρεία συμμετοχών σε παραγωγικές δραστηριότητες σε εταιρεία επενδύσεων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Δημήτριος Κλώνης, πριν από λίγη ώρα, κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, τα κεφάλαια που δύναται να επενδύσει το επόμενο διάστημα η Intracom Holdings είναι περί τα 500 εκατ. ευρώ και θα κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, σε τομείς της τεχνολογίας.

Στη νέα θυγατρική της Intracom Holdings με δραστηριότητα το real estate, Intracom Properties, έχει εισφερθεί η ακίνητη περιουσία του Ομίλου αξίας 63 εκατ. και βρίσκεται σε εξέλιξη η εξαγορά και στη συνέχεια η συγχώνευση με την Κλουκίνας – Ι. Λάππας (Κ.Λ.Μ.) η οποία διαθέτει ακίνητα αξίας 113 εκατ. ευρώ.

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intracom Holdings, Σωκράτης Κόκκαλης σε μια σύντομη παρέμβασή του στη συνέλευση σημείωσε ότι στη Ελλάδα υπάρχουν σήμερα αρκετές επενδυτικές ευκαιρίες, με πιο ασφαλείς τις επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων. Κατά τα άλλα είπε στους μετόχους ότι εξετάζονται διάφορες αγορές μεταξύ αυτών και η Λατινική Αμερική.

Αναφορικά με τη Properties, στόχος είναι την επόμενη τριετία να δημιουργήσει χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περί τα 200 εκατ. ευρώ που θα της αποφέρει, όπως είπε ο κ. Κλώνης, σταθερά ετήσια έσοδα 8 εκατ. ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την εξαγορά του υπολοίπου των μετοχών της Κ.Λ.Μ., έπειτα από την απόκτηση του 74,20%. Αναμένεται η έγκριση του σχετικού ενημερωτικού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τα στελέχη της Holdings εκτιμούν ότι συγχώνευση της Κ.Λ.Μ. με την Intracom Properties, μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη και μετονομασία της Κ.Λ.Μ. σε Intracom Properties θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024.