Skip to main content

ΕΒΕΑ: Προωθεί μνημόνιο συνεργασίας με το Πακιστάν για την τόνωση των διμερών σχέσεων

Πεδία συνεργασίας στον Φαρμακευτικό κλάδο, τον Τουρισμό, τον κλάδο του IT και της Υγείας.

Ο φαρμακευτικός κλάδος, ο τουρισμός, καθώς και οι κλάδοι της τεχνολογίας και της υγείας έχουν ενδιαφέρον για την ελληνική επιχειρηματικότητα που θέλει να επεκτείνει τις συνεργάσιμες της με το Πακιστάν.

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και ο Μιχάλης Κανδαράκης,  μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ και υπεύθυνος για το Πακιστάν, με τον νέο πρέσβη του Πακιστάν, Μουχάμαντ Αμάρ Αφτάμπ Γκουρεσί.

Ο πρέσβης, στην εισαγωγή του, ανέφερε ότι ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα είναι καθοριστικής σημασίας για την προσέλκυση τόσο εγχώριων όσο και ξένων επενδύσεων, παρέχοντας ένα πιο ευέλικτο θεσμικό, πολιτικό και κανονιστικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Στη συνάντηση έγινε  επίσης λόγος για τους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στους οποίους μπορούν οι δύο πλευρές να επικεντρωθούν, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, και συγκεκριμένα στον Φαρμακευτικό κλάδο, τον Τουρισμό, τον κλάδο του IT και της Υγείας. Υπογραμμίστηκε, ακόμα, ότι το Πακιστάν διαθέτει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και μπορεί να καλύψει νευραλγικούς τομείς της οικονομίας. Επιπλέον, προτάθηκε η πραγματοποίηση διαδικτυακών συναντήσεων, τόσο σε επίπεδο επιμελητηρίων, όσο και σε επίπεδο επιχειρηματιών, οι οποίοι θα εκπροσωπούν κλάδους αντίστοιχου  ενδιαφέροντος.

Τέλος, προτάθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το αντίστοιχο Επιμελητήριο του Πακιστάν με σκοπό την τόνωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Πακιστάν.