Skip to main content

Καρούλιας: Διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο – Διανομή ροφημάτων της Ekaterra

karoulias.gr

Η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων CVC Capital Partners κατέληξε σε συμφωνία τον Νοέμβριο του 2021 για την αγορά της Ekaterra έναντι τμήματος έναντι 4,5 δισ. ευρώ.

Διευρύνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο η Β.Σ. Καρούλιας καθώς αναλαμβάνει τη διανομή των ροφημάτων της Ekaterra.  Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συμφωνίας η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ από 1/3/2023 αναλαμβάνει τη διανομή των προϊόντων LIPTON, PUKKA Herbs, PG Tips στην ελληνική αγορά.

Σημειώνεται ότι η Ekaterra είναι μια εταιρεία παραγωγής τσαγιού και άλλων ροφημάτων από βότανα. Δημιουργήθηκε το 2021 ως ξεχωριστό τμήμα εντός της Unilever στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την εκποίηση της πλειοψηφίας των δραστηριοτήτων παρασκευής τσαγιού της.

Η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων CVC Capital Partners κατέληξε σε συμφωνία τον Νοέμβριο του 2021 για την αγορά της Ekaterra έναντι τμήματος έναντι 4,5 δισ. ευρώ. Η πώληση ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2022.

Σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ  Χρήστος Αργυρού ανέφερε μεταξύ άλλων “H Εkaterra είναι μια διεθνής εταιρία που ξεκίνησε από τη Unilever το 2021 και τον Ιούλιο του 2022 πέρασε στην CVC Capital Partners. Tρέφουμε μεγάλο σεβασμό στη τεχνογνωσία της Unilever στην ανάπτυξη μαρκών και στη γνώση της για τις αγορές που δραστηριοποιείται. Στοχεύουμε να εργαστούμε μεθοδικά για να αναπτύξουμε περαιτέρω στην Ελληνική αγορά, τις ποιοτικές μάρκες που έχει σχεδιάσει και αναπτύξει η εταιρία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό μας, καθώς πρόκειται για ποιοτικά προϊόντα, τα οποία μαζί με τα υπόλοιπα της γκάμας των ροφημάτων μας, θα συμπληρώσουν άψογα τις επιλογές που προσφέρουμε στους συνεργάτες μας.”