Συλλαλητήρια εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 21:05
UPD:21:11
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Φωτογραφία αρχείου.

Δύο συλλαλητήρια εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν ότι το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και την τεχνική εκπαίδευση σηματοδοτεί «την πλήρη εναρμόνιση των σχολικών προγραμμάτων και του χαρακτήρα του σχολείου στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων για φτηνούς και υποταγμένους εργαζομένους», ενώ κάλεσαν τους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου στην Εγνατία και στη συνέχεια συγκρότησαν και αυτοί πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Το ΠΑΜΕ ισχυρίζεται ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου γίνονται ακόμα περισσότερα βήματα στην κατεύθυνση του σχολείου της αγοράς και μπαίνουν ακόμα περισσότεροι ταξικοί φραγμοί στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μετατρέπει το λύκειο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, που δένεται ασφυκτικά με την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο.

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλή