Ρ. Μέρντοκ: Δεν γνώριζα για τη συγκάλυψη των υποκλοπών

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012 16:41

«Δεν έχω αμφιβολία... κάποιος πήρε την ευθύνη της συγκάλυψης, της οποίας πέσαμε θύματα και λυπάμαι», δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοκ στο Λονδίνο, όπου καταθέτει για δεύτερη ημέρα ενώπιον της ανεξάρτητης Ειδικής Επιτροπής για τις πρακτικές στα μέσα ενημέρωσης.

Ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ δήλωσε σήμερα ενώπιον της επιτροπής Λίβσον ότι κάποιοι συγκάλυπταν το σκάνδαλο των υποκλοπών στο τάμπλοϊντ News of the World, γεγονός που έκρυβαν από τον ίδιο και από υψηλόβαθμα στελέχη.

«Δεν έχω αμφιβολία... κάποιος πήρε την ευθύνη της συγκάλυψης, της οποίας πέσαμε θύματα και λυπάμαι», δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοκ στο Λονδίνο, όπου καταθέτει για δεύτερη ημέρα ενώπιον της ανεξάρτητης Ειδικής Επιτροπής για τις πρακτικές στα μέσα ενημέρωσης. «Θεωρώ ότι όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη ήταν δεν ήταν καλά πληροφορημένα και αγνοούσαν αυτό που συνέβαινε, και επιρρίπτω την ευθύνη σε ένα ή δύο πρόσωπα, τα οποία δεν θα κατονομάσω διότι μπορεί να συλληφθούν», πρόσθεσε.

Ο Μέρντοκ έκλεισε την εφημερίδα τον Ιούλιο του 2011 εξαιτίας των σκανδάλου, το οποίο έπληξε τόσο την βρετανική πολιτική σκηνή όσο και στην αστυνομία.

REUTERS

Ερωτηθείς αν έπρεπε να γνωρίζει για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, ο Μέρντοκ απάντησε: «Πρέπει να πω ότι απέτυχα και λυπάμαι πολύ γι’αυτό».

Δημοφιλή