Λονδίνο: Αυτοσχέδια βόμβα με χρονοδιακόπτη ο εκρηκτικός μηχανισμός στο μετρό

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 14:59
UPD:15:16

Αυτοσχέδια βόμβα με χρονοδιακόπτη χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε συρμό του μετρό του Λονδίνου, κατά την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον 22 άνθρωποι και η οποία χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από τις αρμόδιες αρχές.

«Εκτιμάμε πλέον ότι επρόκειτο για πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μαρκ Ρόουλεϊ, προσθέτοντας ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία συνεργάζεται με την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και κάλεσε τις αρχές να λάβουν περισσότερο «δραστικά» μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του ΄Ιντερνετ από τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Οι αποτυχημένοι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το βασικό τους εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα», έγραψε.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο δίκτυο μαζικών μεταφορών.

Δημοφιλή