Η Ρωσία δεν έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 17:48
UPD:17:52
REUTERS/Reuters TV

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη του Ι.Κ. την περασμένη εβδομάδα, την επομένη της ανακήρυξης από το Ιράκ της νίκης των ιρακινών δυνάμεων στη Μοσούλη απέναντι στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Το Κρεμλίνο έχει στη διάθεσή του «αντικρουόμενες» πληροφορίες για τον θάνατο του επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τον πιθανό θάνατο του οποίου είχε ανακοινώσει ο ρωσικός στρατός τον Ιούνιο και εκ νέου την περασμένη εβδομάδα συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

«Οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι αντικρουόμενες και βρίσκονται στη διαδικασία της επιβεβαίωσης από τις υπηρεσίες Πληροφοριών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ. «Δεν έχουμε ασφαλείς πληροφορίες», πρόσθεσε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε τον θάνατο του ηγέτη του Ι.Κ. την περασμένη εβδομάδα, την επομένη της ανακήρυξης από το Ιράκ της νίκης των ιρακινών δυνάμεων στη Μοσούλη απέναντι στην τζιχαντιστική οργάνωση. Η ΜΚΟ, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία, είχε αναφέρει ωστόσο ότι αγνοεί το πού, το πότε ή τις περιστάσεις υπό τις οποίες συνέβη ο υποτιθέμενος θάνατος του ηγέτη του Ι.Κ.

Ο ρωσικός στρατός είχε επίσης ανακοινώσει, στις 22 Ιουνίου, ότι «κατά πάσα πιθανότητα» είχε σκοτώσει τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στα τέλη Μαΐου κοντά στην πόλη Ράκα στη Συρία, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από καμία άλλη πηγή.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει από την πλευρά τους ότι δεν είναι σε θέση ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να διαψεύσουν τον θάνατο του επικεφαλής του Ι.Κ.

Δημοφιλή