«Εκ βαθέων» επικοινωνία σε μια γιορτή χορού και εκπαίδευσης

13ο Open Studio της Κρατικής Σχολής Χορού, από 19 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 10:10
miltos athanasiou

Με την επιθυμία να επικοινωνήσει «Εκ βαθέων» με το κοινό, σε μια γιορτή του χορού και της εκπαίδευσης, ο θεσμός του Open Studio της Κρατικής Σχολής Χορού μένει πιστός στο ραντεβού του για 13η χρονιά, στο Black Box της Σχολής (Ομήρου 55), από τις 19 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Το 13ο Open Studio περιλαμβάνει demo χορευτικών τεχνικών, αποσπάσματα ρεπερτορίου, διεθνείς συνεργασίες και χορογραφική δουλειά των σπουδαστών από το μάθημα της χορογραφίας. Η κλασική πιανίστρια Joanna Wicherek, σε συνεργασία με τη Νανά Βάχλα, θα παρουσιάσει τη μουσική performance «De profundis / Εκ βαθέων». Επίσης, για δεύτερη  συνεχή χρονιά, θα υπάρχει έκθεση με τα portfolio των σπουδαστών πάνω στο μάθημα της χορογραφίας, για να γνωρίσει το κοινό καλύτερα τη δημιουργική διαδικασία κατά τα τρία έτη των σπουδών, καθώς και την ερευνητική διάσταση του γνωστικού αντικειμένου της χορογραφίας.

MILTOS ATHANASIOU

Ακολουθώντας πρότυπα και πρακτικές διεθνών προδιαγραφών, αλλά και συνεχίζοντας μια μακρά εκπαιδευτική παράδοση, η Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) αποτελεί τόπο υποδοχής και εξέλιξης των νέων καλλιτεχνών του χορού. Αποστολή της δεν είναι να παραδίδει μόνο τεχνικά άρτιους χορευτές ή δασκάλους, αλλά και ανήσυχες πολυσχιδείς προσωπικότητες, έτοιμες να εργαστούν με αφοσίωση, να ερευνήσουν σε βάθος και να δημιουργήσουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι απόφοιτοι της Σχολής χαίρουν μεγάλης εκτίμησης όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός συνόρων και απορροφώνται σε μεγάλο ποσοστό από σημαντικές ομάδες χορού και καλλιτεχνικούς Οργανισμούς στο εξωτερικό. Με ένα πρόγραμμα σπουδών που ανανεώνεται διαρκώς και επιπλέον μαθήματα σε σεμιναριακή βάση, στην ΚΣΟΤ οι σπουδαστές μαθαίνουν από την πρώτη μέρα τι σημαίνει πειθαρχία, μόρφωση και ήθος, αλλά και τι σημαίνει ενθάρρυνση, καλλιέργεια, καλλιτεχνική και προσωπική ελευθερία.

Με βραβεία και σημαντικές συνεργασίες

Η Joanna Wicherek είναι μία επιτυχημένη κλασική πιανίστρια και έχει συνεργαστεί διεθνώς με πολλούς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες. Το 2014, τιμήθηκε με το βραβείο Standard Bank Ovation στο Εθνικό Φεστιβάλ Τεχνών της Νότιας Αφρικής, το οποίο ακολούθησαν οι εμφανίσεις της στο στάδιο Arena στο Εθνικό Φεστιβάλ Τεχνών 2015. Το εκτεταμένο της ρεπερτόριο δίνει έμφαση στη σύγχρονη μουσική. Έχει συνεργαστεί επαγγελματικά με τους σημαντικότερους συνθέτες της Πολωνίας: Paweł Mykietyn, Paweł Szymański και Sławomir Kupczak. Το 2003, ηχογράφησε ένα CD με το συγκρότημα Proavitus. Συμμετείχε στο soundtrack για την ταινία «Violated letters» (2010), σε μουσική του Szymański. Το 2016, ο Kupczak αφιέρωσε σε εκείνη και στον μουσικό συνεργάτη της, Michał Sławecki, την τελευταία του δουλειά, «Widziałem Cię».

Η Joanna Wicherek έχει βραβευτεί στον διαγωνισμό του 20ού και του 21ου αιώνα για νέους καλλιτέχνες στη Βαρσοβία και στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύγχρονης Μουσικής Δωματίου στην Κρακοβία. Είναι μέλος της διακεκριμένης Accademia Villa Bossi στην Ιταλία. Από το 2014, ζει στη Νότια Αφρική, όπου δραστηριοποιείται ως πιανίστας συναυλιών, συνοδός και παιδαγωγός πιάνου.

MILTOS ATHANASIOU

Πληροφορίες

Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης - Black Box: Ομήρου 55 - Αθήνα. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 3612263 και 210 3624249 (11.00 - 14.00). Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

naftemporiki.gr

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή