Αρχίζει στις 29 Μαΐου η ετήσια άσκηση «Καταιγίς 2017» του Π.Ν.

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 16:38
UPD:16:43

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, θα διεξαχθεί η ετήσια άσκηση «Καταιγίς 2017» στην οποία θα συμμετάσχει το σύνολο των μονάδων του, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Μόλις μια ημέρα μετά από την τουρκική άσκηση «Deniz Kurdu 2017» («Θαλασσόλυκος 2017») η οποία ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή 28 Μαΐου, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βγάζει ολόκληρο τον στόλο στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, θα διεξαχθεί η ετήσια άσκηση «Καταιγίς 2017» στην οποία θα συμμετάσχει το σύνολο των μονάδων του, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της άσκησης, πλοία του ΠΝ πρόκειται να καταπλεύσουν σε λιμάνια του κεντρικού και βορείου Αιγαίου, την Πέμπτη 1 Ιουνίου, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού,  «Αστραπή 4/17»

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, σκοπός των οποίων είναι μεταξύ άλλων η ανάδειξη και ενίσχυση των άρρηκτων δεσμών του ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, τίθεται η Αλεξανδρούπολη όπου θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στο Αιγαίο με πλήθος παραβιάσεων της γείτονος από αέρος, αλλά και την πρόσφατη πρόκληση στο Αγαθονήσι από δύο πυραυλακάτους, οι οποίες προσέγγισαν τις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού, παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Δημοφιλή