Ισλανδία: Συστάσεις στους οδηγούς να μην «χαζεύουν» το Βόρειο Σέλας

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 14:01
UPD:14:06
SOOC/Dimitris Kyriakopoulos

Συστάσεις στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ισλανδίας να μην «χαζεύουν» το Βόρειο Σέλας την ώρα που οδηγούν, απηύθυνε η αστυνομία της χώρας.

Σύμφωνα τον τοπικό Τύπο, την τελευταία εβδομάδα δύο αυτοκίνητα βρέθηκαν εκτός δρόμου, με τις αρχές να διαπιστώνουν ότι τα ατυχήματα δεν οφείλονταν σε κατανάλωση αλκοόλ από τους οδηγούς -όπως ανέφεραν οι αρχικές εκτιμήσεις-, αλλά στο γεγονός πως εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη το «χορευτικό» της φύσης στον ορίζοντα.

SOOC/DIMITRIS KYRIAKOPOULOS

Εξάλλου, όπως εξηγεί το BBC, δεν είναι λίγα τα μικροατυχήματα στους δρόμους τόσο του Ρέικιαβικ -της βορειότερης πρωτεύουσας του κόσμου- αλλά και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Ισλανδίας, καθώς συχνά, ειδικά οι τουρίστες, φρενάρουν απότομα ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, για να απαθανατίσουν το Βόρειο Σέλας ή όμορφα τοπία της χώρας των 330.000 κατοίκων.

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να σταματούν στην άκρη του δρόμου τα οχήματά τους εφόσον επιθυμούν να απολαύσουν το Βόρειο Σέλας, και να μην οδηγούν υπό την… επήρειά του.

Το Σέλας είναι ένα ουράνιο φαινόμενο που συμβαίνει στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, όταν εισέρχονται σε αυτήν ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια από τον ήλιο, και παρατηρείται ιδίως στις πολικές περιοχές, τόσο στο Βόρειο, όσο και στο Νότιο ημισφαίριο.

naftemporiki.gr

Δημοφιλή