ΗΠΑ: Με εντολή Πούτιν η προσπάθεια επηρεασμού των αμερικανικών εκλογών

Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2017 23:42
UPD:07/01/2017 08:05
REUTERS/SPUTNIK/Alexei Druzhinin/Kremlin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, διέταξε μία «εκστρατεία επιρροής» με στόχο τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αναφέρει μεταξύ άλλων, η νέα έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, σχετικά με τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία, όπως αναφέρεται στην έκθεση, αποσκοπούσε στην υπονόμευση της δημοκρατικής διαδικασίας και στην απαξίωση της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

«Θεωρούμε ότι Πούτιν και ρωσική κυβέρνηση εξέφρασαν μία σαφή προτίμηση προς την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ», προστίθεται, ενώ τονίζεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας προσπάθησε να αυξήσει τις πιθανότητες εκλογής του Ρεπουμπλικανού επιχειρηματία.

Τα ευρήματα της έκθεσης προξένησαν την έντονη αντίδραση του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει μία ισχυρή απάντηση προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων φαινομένων.

«Πρέπει να λάβουμε μέτρα και να καταρτίσουμε μία ενεργή και αποτελεσματική στρατηγική εναντίον των κυβερνοεπιθέσεων» ανέφερε ενδεικτικά, ο γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι «καμία κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών» και ότι «δεν υπήρξε καμία νόθευση στις ηλεκτρονικές κάλπες». 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 

Δημοφιλή