Μαξίμου: Η Ν.Δ. να σταματήσει τον ολισθηρό αντιθεσμικό της κατήφορο

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016 12:25
UPD:12:26
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Για «ωμούς θεσμικούς εκβιασμούς» κατηγορεί τη Ν.Δ. το Μαξίμου, επικρίνοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Είτε δια του γραφείου τύπου της, είτε με δηλώσεις των στελεχών της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία διακηρύσσει ανοιχτά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην συγκρότηση Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, αν δεν αποσυρθεί ο νόμος 4339/2015», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

Καταλογίζει ακόμη στη Ν.Δ. ότι «εκμεταλλεύεται» τη συνταγματική απαίτηση, που προβλέπει την εκλογή του ΕΣΡ από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με αυξημένη πλειοψηφία 4/5 προκειμένου να μπλοκάρει την συγκρότηση του Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, «ο θεσμικό ατόπημα» της Ν.Δ. είναι διπλό, «καθώς υιοθετεί την τακτική αυτή, προκειμένου να εκβιάσει την απόσυρση ψηφισμένου νόμου, δηλαδή την ντε φάκτο κατάργηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Διερωτάται ακόμη για ποιο λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηρεί αυτή την «αντιθεσμική», όπως τη χαρακτηρίζει, στάση:

Για να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, και να επιστραφεί το τίμημα των 258 εκατομμυρίων ευρώ, που καλούνται να καταβάλλουν οι υπερθεματιστές.

Για να μην εφαρμοστεί η νομιμότητα και να μην κατοχυρωθεί το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπου επί 27 χρόνια, και με δική της, βαρύτατη ευθύνη, οργίασε η αυθαιρεσία και η διαπλοκή.

Επειδή δεν της αρέσει ο αριθμός των αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, ο οποίος, όμως, τόσο με τον νόμο Ρουσόπουλου, όσο και με τον νόμο Βενιζέλου, ήταν πάντοτε αρμοδιότητα του Υπουργού.

Το Μαξίμου καλεί τέλος τη Ν.Δ. να σταματήσει «αυτόν το ολισθηρό και επικίνδυνο αντιθεσμικό κατήφορο όσο είναι ακόμα καιρός και να αναλάβει τις συνταγματικές της υποχρεώσεις, ως αξιωματική αντιπολίτευση μιας δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας».

Δημοφιλή