Skip to main content

Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στα προημιτελικά

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας θα μείνει εκτός συνέχειας από τη διοργάνωση, καθώς από τη σημερινή κλήρωση των προημιτελικών του θεσμού προέκυψε μεγάλο ντέρμπι, αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό.

Η κλήρωση της φάσης των «8» διεξήχθη το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ, με ένα από τα τέσσερα ζευγάρια να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, καθώς εκκρεμεί η ρεβάνς, ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης στις 30 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ (1-1 το πρώτο παιχνίδι στην πελοποννησιακή πρωτεύουσα).

Το ζευγάρι που έκλεψε την παράσταση όπως γίνεται αντιληπτό ήταν αυτό ανάμεσα στον κάτοχο του τροπαίου, ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό, που έχει θέσει ως μεγάλο στόχο του στη σεζόν την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Τούμπα και η ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την ομάδα που τον απέκλεισε πέρυσι, την Λαμία, με τον πρώτο αγώνα στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. 

Αναλυτικά τα ζευγάρια: Άρης-Ατρόμητος, Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης ή ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, Λαμία-Ολυμπιακός.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 5-6/2 και οι ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (12-13/2). Ο τελικός της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 23 Μαϊου.