Skip to main content

Ο Ολυμπιακός άλωσε την Βαρκελώνη κι έφυγε για Βερολίνο

Οι Πειραιώτες πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο, νίκησαν την Μπαρτσελόνα με 63-59, έκαναν το 3-2 στη σειρά και πήραν το εισιτήριο για το final4 της Euroleague!

Ιστορικό διήμερο για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς μετά τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός πήρε το εισιτήριο για το final4 του Βερολίνου.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έσπασε και πάλι την έδρα της Μπαρτσελόνα, νίκησε με 63-59 και θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό ενώ οι ”πράσινοι” θα παίξουν με την Φενέρ.

Οι ”ερυθρόλευκοι” σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, έκαναν ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο, ξέφυγαν στο σκορ και διατήρησαν μέχρι τέλους το προβάδισμα.

(KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Από το πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονομαχία, σε σκληρό ροκ ανάμεσα στις δύο ομάδες που πήγαιναν πόντο-πόντο. Οι άμυνες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση, με το σκορ να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά για την ποιότητα των δύο ομάδων επίπεδα. Αμφότερες ήταν αρκετά άστοχες.

Στο 10′ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με το ”φτωχό” 12-9 ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 27-25 υπέρ των ”μπλαουγκράνα”. Στο 30′ οι δύο ομάδες ήταν στην απόλυτη ισορροπία(40-40) και το φινάλε του αγώνα ήταν ένα θρίλερ για σκληρά νεύρα με φόντο το Βερολίνο.

Στο 32′ η Μπαρτσελόνα πέρασε μπροστά με 47-42 αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και έφερε το ματς στα ίσια(49-49) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε του ματς.

Τρία λεπτά πριν το τέλος ο Μακίσικ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, ο Παπανικολάου επίσης ένα ακόμη πολύ κρίσιμο στα… καπάκια, στέλνοντας τον Ολυμπιακό στο +8, 57-49.

(KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Οι ”ερυθρόλευκοι” κράτησαν μέχρι τέλους το προβάδισμα, νίκησαν με 63-59 και έκλεισαν θέση στο Βερολίνο!

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μακίσικ με 12 πόντους, Παπανικολάου με 11 και Μιλουτίνοφ με 10.

(KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Τα δεκάλεπτα: 12-9, 27-25, 40-40, 59-63