Skip to main content

Πώς προβλέπεται το «Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης»; Οι απαντήσεις στο φετινό Digital World Summit Greece

Το Digital World Summit Greece είναι μια πρωτοπόρα και δυναμική πρωτοβουλία με στόχο την αποτελεσματική και δημοκρατική διακυβέρνηση του Διαδικτύου στην Ελλάδα

Η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, Digital World Summit Greece, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα, διοργανώνει έναν ανοιχτό διάλογο για το «Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης».

Λίγες ημέρες πριν πέσει η αυλαία της επίσημης προεκλογικής περιόδου, εκπρόσωποι κομμάτων που θα συμμετέχουν στις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα κληθούν να παρουσιάσουν το όραμά τους για το ευρωπαϊκό ψηφιακό οικοσύστημα.

Πιο αναλυτικά:

Σε μια συζήτηση με τη μορφή στρογγυλής τράπεζας, οι κομματικοί εκπρόσωποι θα απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με τη διαμόρφωση της ψηφιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη πενταετία αλλά και τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ατζέντας αναφορικά με τη Διακυβέρνηση των Νέων Τεχνολογιών. Το πάνελ συνθέτουν οι: Μαρία – Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, υποψήφια ευρωβουλευτής και δικηγόρος (ΝΔ), Γιώργος Καραμέρος, βουλευτής Ανατολικής Αττικής, τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Ο και δημοσιογράφος (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ), Γιάννης Πάζιος, υποψήφιος ευρωβουλευτής και Γραμματέας του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής (ΠΑΣΟΚ) και Αντώνης Μπόγρης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Νέα Αριστερά). Τον διάλογο θα συντονίσει η Χριστίνα Ταχιάου, δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Επικοινωνίας και των Μ.Μ.Ε. και Head of PR της 4Hats Conceptual Communication Agency.

Τα συμπεράσματα του πολιτικού αυτού διαλόγου θα λειτουργήσουν ως ένα επιστέγασμα στη γενική θεματική του φετινού συνεδρίου, “Shaping the Future of AI”, που πραγματεύεται τη Διακυβέρνηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, της οποίας η ρύθμιση και η εξέλιξη είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ευρωπαϊκό νομοθετικό περιβάλλον.

Το Digital World Summit Greece 2024 φιλοξενεί στην ατζέντα του δυο ακόμη ενότητες: «ΑΙ: Η τομή ανάμεσα σε καινοτομία και ρύθμιση» και «Κυβερνοασφάλεια, Ασφάλεια των Πολιτών και Τεχνητή Νοημοσύνη», και θα εξετάσει τις διαδικασίες που θα διαμορφώσουν ένα πιο δημοκρατικό και αποτελεσματικό σύστημα διακυβέρνησης της Τεχνητής Νοημοσύνης, ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις. Κεντρικός ομιλητής της διοργάνωσης θα είναι ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το Digital World Summit Greece διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ψηφιακοί Διάλογοι» (Digital Dialogues).

Μπορείτε να κάνετε εγγραφή ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε το συνέδριο δωρεάν δια ζώσης (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) ή διαδικτυακά.

Σχετικά με το Digital World Summit Greece:

Το Digital World Summit Greece είναι μια πρωτοπόρα και δυναμική πρωτοβουλία με στόχο την αποτελεσματική και δημοκρατική διακυβέρνηση του Διαδικτύου στην Ελλάδα. Λειτουργώντας ως πλατφόρμα διαλόγου ενώνει διαφορετικούς φορείς και ομάδες, διαμορφώνοντας προτάσεις πολιτικής από τη βάση προς την κορυφή (bottom up), οι οποίες αφορούν την ψηφιακή διακυβέρνηση, την τεχνητή νοημοσύνη, τις νέες τεχνολογίες και τα ψηφιακά δικαιώματα. Είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου Internet Governance Forum και τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Οι σελίδες του Digital World Summit Greece:

Διαβάστε επίσης:

Shaping the future of AI: Στις 28 Μαΐου το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece