Skip to main content

Ένα DJ τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε το Spotify

πηγή φωτό Spotify

Θα παίζει μουσική προβλέποντας τις επιθυμίες του χρήστη και θα μιλά με ανθρώπινη φωνή

H τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης έχει κάνει εδώ και μερικά χρόνια δυναμικά την εμφάνιση της σε διαφόρους τομείς και εξελίσσεται συνεχώς. Όμως η πρόσφατη εμφάνιση του προγράμματος Chat GPT από την αμερικανική εταιρεία AI (που έχει την ισχυρή υποστήριξη της Microsoft) έχει προκαλέσει ένα πραγματικό Big Bang στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης με την τεχνολογία που βασίζεται αυτό το πρόγραμμα να γίνεται καθημερινά αντικείμενο χρήσης για ολοένα και περισσότερες νέες εφαρμογές και υπηρεσίες σε όλο το μήκος και πλάτος της βιομηχανίας της τεχνολογίας και ειδικά στον κόσμο του Διαδικτύου.

Η δημοφιλής μουσική ιντερνετική πλατφόρμα Spοtify ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε την τεχνολογία πίσω από το Chat GPT και δημιούργησε ένα DJ τεχνητής νοημοσύνης. Ο νέος ψηφιακός DJ ονομάστηκε Χ και σύμφωνα με την πλατφόρμα «διαθέτει μια εκπληκτικά ρεαλιστική ανθρώπινη φωνή και δημιουργεί εξατομικευμένες μίξεις με βάση το μουσικό γούστο του χρήστη. Ο Χ είναι ένας προσωποποιημένος οδηγός τεχνητής νοημοσύνης που γνωρίζει τις μουσικές σου προτιμήσεις και μπορεί να επιλέξει τι να παίξει για σένα». Ο DJ τεχνητής νοημοσύνης θα δοθεί άμεσα στη κυκλοφορία αρχικά στη δοκιμαστική έκδοση βήτα (beta) και τις μουσικές του επιλογές θα διανθίζει με σχόλια με την «ανθρώπινη» φωνή του.

«Η ομορφιά αυτών των εμπειριών είναι η ικανότητά μας να προσφέρουμε το σωστό τραγούδι τη δεδομένη χρονική στιγμή και ίσως ακόμη και να συνδέουμε τον χρήστη με ένα ακόμη αγαπημένο του καλλιτέχνη στη διαδικασία. Χτίζουμε σε αυτήν την καινοτομία αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης με έναν εντελώς νέο τρόπο» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Spotify.

Naftemporiki.gr