Νεκρός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

STREAM
Ενεργό:1828ημέρες| Ενημερώσεις:170
Συνεχής κάλυψη
07/11/2014 - 13:40VIDEO

Δημόσια αντιπαράθεση για το ποιος ήταν ο Αμερικανός πεζοναύτης που πυροβόλησε και σκότωσε τον αρχηγό της Αλ Καίντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ. 

euronews
07/11/2014 - 10:34VIDEO

Κόντρα έχει ξεσπάσει στις τάξεις των Navy Seals, της επίλεκτης δύναμης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, σχετικά με την ταυτότητα του μέλους τους που σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν.Ο 38χρονος πρώην Seal Ρόμπερτ Ο' Νιλ είπε σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι εκείνος σκότωσε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα. Η δήλωσή του αυτή αντιφάσκει ωστόσο με τη μαρτυρία του Ματ Μπισονέτ, ενός επίσης πρώην μέλους των Navy Seals, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του μπιν Λάντεν και το 2012 έγραψε σχετικό βιβλίο.

ARIRANG NEWS
23/11/2013 - 22:00VIDEO

Σε δίκη για ανθρωποκτονία παραπέμπεται ο Πακιστανός γιατρός που βοήθησε την CIA να ανακαλύψει το κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Σακίλ Αφρίντι κατηγορείται για το θάνατο νεαρού ασθενή που χειρούργησε το 2005.

euronews (στα ελληνικά)
30/08/2013 - 00:01VIDEO

Επανεξετάζεται η υπόθεση του γιατρού που βοήθησε τις αμερικανικές δυνάμεις να εντοπίσουν το κρυσφήγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν. Ο Σακίλ Αφρίντι καταδικάστηκε τον Μάιο του 2012 απο δικαστήριο της χώρας σε κάθειρξη 33 ετών για προδοσία, λόγω της συμμετοχής του στη μυστική επιχείρηση σύλληψης και εξόντωσης του ηγέτη της Αλ Κάιντα από τις ΗΠΑ. Ανώτερος δικαστικός, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, έκρινε το συγκεκριμένο δικαστήριο αναρμόδιο. Κατά συνέπεια, διέταξε την ακύρωση της ποινής και την επανεκδίκαση της υπόθεσης. Μέχρι τότε, ο Σακίλ Αφρίντι θα παραμείνει υπό κράτηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πακιστανός γιατρός οργάνωσε πρόγραμμα εμβολιασμού στην πόλη Αμποταμπάντ, όπου κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν, με σκοπό να συλλέξει δείγμα DNA του αρχηγού της Αλ Κάιντα.

euronewsGreek
09/07/2013 - 18:35VIDEO

Σε ανικανότητα και αμέλεια των πακιστανικών αρχών οφείλεται η αποτυχία εντοπισμού του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στο πόρισμα αυτό κατέληξε μια ανεξάρτητη επιτροπή, διορισμένη από το τοπικό κοινοβούλιο, που διερεύνησε τις συνθήκες του θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάϊντα και διέρρευσε στον Τύπο. Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις, εντόπισαν και σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν το 2011, σε επιχείρηση κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, στην κατοικία όπου κρυβόταν. Στις 336 σελίδες της έκθεσης, περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη, διέφευγε της σύλληψης για περίπου μια δεκαετία. Σύμφωνα με καταθέσεις μελών της οικογένειας του, ο Μπιν Λάντεν κυκλοφορούσε με καουμπόικο καπέλο για να μην εντοπίζεται από αέρος. Στο έδαφος, η αστυνομία απέτυχε να τον αναγνωρίσει κατά τη διάρκεια ελέγχων. Παράλληλα, η έκθεση χαρακτηρίζει παράνομο τον τρόπο, με τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν την επιχείρηση εξόντωσης του.

Youtube
Φόρτωση...