Skip to main content

Πού στρέφονται οι έρευνες των τουρκικών αρχών

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό των τουρκικών αρχών για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο «Ρέινα» το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 39 άτομα.

Η ταυτότητα όπως και τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι έρευνες εστιάζουν στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη για ανάλογες επιθέσεις, κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Από την πλευρά του, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), το οποίο θεωρείται παράνομο στη γειτονική χώρα, έχει λάβει σαφείς αποστάσεις από την επίθεση, ξεκαθαρίζοντας πως «ποτέ δεν στοχεύει αθώους πολίτες».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας επιβεβαίωσε χθες, πως «το ανθρωποκυνηγητό για τον τρομοκράτη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», εκφράζοντας την αισιοδοξία πως ο δράστης σύντομα θα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Η πλειονότητα των θυμάτων είναι υπήκοοι ξένων χωρών (Ισραήλ, Γαλλία, Τυνησία, Λίβανος, Ινδία, Βέλγιο, Ιορδανία, Ρωσία και Σαουδική Αραβία), καθώς ο αριθμός των Τούρκων θυμάτων ανέρχεται μόλις σε 12.

Οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε επιφυλακή, με τουλάχιστον 17.000 αστυνομικούς να περιπολούν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC