Περιοδεία Μέρκελ σε Αλβανία, Σερβία και Βοσνία στις 8 - 9 Ιουλίου

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 14:28
UPD:14:29
REUTERS/INTS KALNINS

Η Άγκελα Μέρκελ (φωτ. αρχείου) θα επισκεφθεί πρώτα την Αλβανία, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον πρόεδρο Μπουγιάρ Νισάνι και το ίδιο απόγευμα θα ταξιδέψει στη Σερβία.

A- A A+

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί στις 8-9 Ιουλίου την Αλβανία, τη Σερβία και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Κεντρικά θέματα στις συνομιλίες της κ. Μέρκελ με την ηγεσία των χωρών των δυτικών Βαλκανίων που θα επισκεφθεί θα είναι οι διμερείς σχέσεις, οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οικονομικά ζητήματα και ενεργειακά θέματα.

Θα εξεταστούν επίσης περιφερειακά θέματα, όπως η Διάσκεψη για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, είπε ο κ. Ζάιμπερτ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας θα επισκεφθεί πρώτα την Αλβανία, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον πρόεδρο Μπουγιάρ Νισάνι και το ίδιο απόγευμα θα ταξιδέψει στη Σερβία.

Στο Βελιγράδι, η κ. Μέρκελ θα έχει συνομιλίες και θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτιστς. Την επόμενη μέρα θα συναντηθεί με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

Τρίτος σταθμός της βαλκανικής περιοδείας της Άγκελα Μέρκελ θα είναι το Σαράγεβο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών, Ντένις Ζβίζντιτς και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας.

Προβλέπεται επίσης να επισκεφθεί την έκθεση «Σρεμπρένιτσα 11/07/1995» και να συναντηθεί με μέλη της οργάνωσης «Μητέρες της Σρεμπρένιτσα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή