Γ. Κατρούγκαλος: Το δημοψήφισμα είναι συνέχιση της διαπραγμάτευσης με άλλα μέσα

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 07:30
UPD:07:37
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
A- A A+

«Εμείς βλέπουμε το δημοψήφισμα σαν συνέχιση της διαπραγμάτευσης με άλλα μέσα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως είπε, «δεν είναι το δημοψήφισμα ένας τρόπος για να φύγουμε από την Ευρώπη», αλλά «για να μείνουμε σε μια Ευρώπη που θα είναι Ευρώπη κοινωνική, όχι Ευρώπη της λιτότητας».

«Ο ελληνικός λαός αντιδρά πάντοτε ανάλογα με το μέγεθος των προκλήσεων που τίθενται ενώπιον του, επομένως και σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση θα απαντήσει με τον τρόπο που περιμένουμε όλοι, με περηφάνεια, χωρίς φόβο, με ψυχραιμία, χωρίς να δημιουργήσουμε έναν τεχνητό νέο εθνικό διχασμό, αλλά με την πεποίθηση ότι και τη δημοκρατία πρέπει να περιφρουρήσουμε -γιατί όλα αυτά ουσιαστικά εναντίον της δημοκρατίας στρέφονται- και το καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», συνέχισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σημείωσε ακόμη πως «είναι προφανές ότι ασκώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση οι δανειστές προσπαθούν να ματαιώσουν το δημοψήφισμα ή να εκβιάσουν το αποτέλεσμα του».

Για το εάν θα συμφωνήσει η κυβέρνηση σε μια καλύτερη πρόταση και αν ακυρωθεί το δημοψήφισμα, είπε ότι «αυτή τη στιγμή είναι ηρτημένη μια διαδικασία δημοψηφίσματος, ο λαός πρέπει να μιλήσει και όταν θα μιλήσει και θα πει ένα βροντερό 'όχι', οι προτάσεις των δανειστών μας θα είναι πολύ καλύτερες».

Ερωτηθείς τέλος εάν εκτιμά ότι θα γίνει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής μέσα στην εβδομάδα, σημείωσε ότι «αυτά μπορούν να γίνουν, όλα μπορούν να γίνουν», για να προσθέσει ότι «το βασικό όπλο που έχει ο λαός είναι η ενότητα του και η ικανότητα του να αντιστέκεται».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή