Skip to main content

Υποχώρηση στην παγκόσμια κατάταξη για Σάκκαρη και Τσιτσιπά

EPA/RICHARD WAINWRIGHT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Οι αποτυχίες των Ελλήνων πρωταθλητών στην Μαδρίτη έφεραν μικρή πτώση και για τους δύο

Οι τελευταίες ήττες κόστισαν στον Στέφανο Τσιτσιπά μια θέση, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρωταθλητής να υποχωρήσει στο Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΤP την Δευτέρα του Πάσχα.

Εκτός από τον Έλληνα πρωταθλητή μια θέση υποχώρησε και ο Κάσπερ Ρούουντ (από το Νο 6 στο Νο 7), ενώ ο Αντρέι Ρούμπλεφ κέρδισε δύο και ανέβηκε στο Νο 6, ύστερα από την κατάκτηση του τίτλου στο τουρνουά της κατηγορίας Masters 1000 στη Μαδρίτη.

Εν τω μεταξύ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει γι’ ακόμη μια εβδομάδα στην κορυφή της κατάταξης της ATP, ακολουθούμενος από τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ (2ος) και τον Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ (3ος).

Μεγαλύτερη ήταν η πτώση για την Μαρία Σάκκαρη, που έχασε δύο θέσεις και από το Νο 6 βρέθηκε στο Νο 8 της WTA, μετά τον αποκλεισμό της στην Μαδρίτη.

Στην κορυφή παραμένει η Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ, η οποία πανηγύρισε την Κυριακή του Πάσχα τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Όπεν της Μαδρίτης, επικρατώντας της Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) που παραμένει δεύτερη, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ.