Έξω από το ΥΠΟΙΚ η πορεία του ΠΑΜΕ

Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 19:36
UPD:21:18
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, το οποίο διαμαρτύρεται για «το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ)». 

Η πορεία γύρω στις 19.30 έφτασε έξω από το υπουργείο Οικονομικών. 

Το πρωί, περίπου 150 μέλου του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια κινητοποίησης μπήκαν στο κτήριο του υπουργείου, ανέβηκαν στην ταράτσα, και άπλωσαν πανό στην πρόσοψη που γράφει: «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και στα μνημόνια διαρκείας».

Λίγο πριν τις 20.30, τα μέλη του ΠΑΜΕ τερμάτισαν τη συμβολική κατάληψη στο υπουργείο, κατεβάζοντας το πανό.

NAFTEMPORIKI.GR

Σε δηλώσεις του από τη νέα κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας ότι «έχει ήδη ξεχάσει την κατάργηση των μνημονίων και των 400 εφαρμοστικών τους αντιλαϊκών νόμων».

«Έχει επίσης ξεχάσει ακόμα και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ετοιμάζεται για μια νέα συμφωνία προπαρασκευαστική ενός νέου μνημονίου, με πολλά νέα αντιλαϊκά μέτρα».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η λύση είναι ο εργατικός λαϊκός αγώνας να οργανωθεί σήμερα, εδώ και τώρα, να αναπτυχθεί μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία, ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα, να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

NAFTEMPORIKI.GR

«Παλεύουμε αυτή τη στιγμή να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, τα επιδόματα, για να κατοχυρωθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να επανέλθει ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ και βεβαίως να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι, να υπάρχει πραγματική ανάκτηση των απωλειών του λαού μας και να ενισχυθούν ουσιαστικά πλέον οι άνεργοι» κατέληξε.

Η πορεία ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή