Κινητοποίηση πολιτών στα διόδια της Λεπτοκαρυάς

Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 15:09
UPD:15:11
EUROKINISSI/ΣΙΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

Σε συμβολικό «άνοιγμα» των διοδίων Λεπτοκαρυάς για μια ώρα προχώρησαν κάτοικοι της Πιερίας, μέλη της «πανπιερικής επιτροπής αγώνα ενάντια στα διόδια» και της «εθελοντικής ομάδας δράσης νομού Πιερίας».

Οι διαδηλωτές σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τις δώδεκα μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, ενώ έστησαν έξι «σκιάχτρα», ένα σε κάθε σημείο διέλευσης, ως σύμβολα «αντίστασης» στις πολιτικές που ασκήθηκαν κατά το παρελθόν για τα διόδια.

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Ζήσης Ζάννας, Μπέττυ Σκούφα και Χαρίλαος Τζαμακλής, ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης, ο αντιδήμαρχος Δίου – Ολύμπου Νίκος Λάππας και εκπρόσωποι επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής.

Οι διαδηλωτές ζητούν την «κατάργηση των τροπολογιών Ρέππα – Βορίδη», να πάψουν οι δικαστικές διώξεις κατά μελών του κινήματος και «να φύγει η αστυνομία από τα διόδια», σημειώνοντας ότι «η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων είναι πολιτική πράξη και όχι ποινικό αδίκημα».

Διαμαρτύρονται, επίσης, για τον αριθμό και το ύψος της τιμής των διοδίων στο νομό, που θεωρούν υπερβολικό και «αναντίστοιχο με το ύψος της επένδυσης των εταιρειών», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, το μέλος της πανπιερικής επιτροπής αγώνα, Ηλίας Τσολακίδης.

Σημείωσε, ακόμη, ότι συγκροτήθηκε επιτροπή κατοίκων που «θα διεκδικήσει νομικά την επιστροφή χρημάτων από την εταιρία που διαχειρίζεται τα διόδια, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή