Ενιαίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέντε αθλημάτων προετοιμάζεται για το 2018

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 20:29
REUTERS/Staff/Files

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

A- A A+

Στην απόφαση να συνδιοργανώσουν τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2018 κατέληξαν οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες στίβου, ποδηλασίας, κωπηλασίας, τριάθλου και υγρού στίβου, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν μία νέα πολυσυλλεκτική και ελκυστική διαφημιστικά διοργάνωση.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής επικοινωνίας της EAA (ευρωπαϊκή ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού), Τζέιμς Μιούλιγκαν, η ενιαία διοργάνωση θα λάβει χώρα σε ένα διάστημα 12 ημερών, μεταξύ Ιουλίου-Αυγούστου 2018, με τα αγωνίσματα του στίβου να φιλοξενούνται στο Βερολίνο (στο οποίο έχει ήδη ανατεθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) και των υπολοίπων αθλημάτων στη Γλασκόβη.

«Είναι ένα μεγάλο ορόσημο για τον ευρωπαϊκό αθλητισμό. Είναι η πρώτη φορά που ήδη υπάρχοντα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα θα συνδυαστούν. Η σκέψη πίσω από αυτό είναι να "χτίσουμε" το προφίλ των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων μέσω της αυξημένης τηλεθέασης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μιούλιγκαν.

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι η νέα διοργάνωση θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, τους οποίους φιλοδοξεί να καθιερώσει η Ένωση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, με πρώτο "σταθμό" φέτος στο Μπακού.

Να υπογραμμιστεί ότι στην «παρθενική» διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων, στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, τόσο ο στίβος όσο και τα αθλήματα της πισίνας θα μετάσχουν με εφήβους και νεάνιδες και όχι με τα αστέρια των συγκεκριμένων σπορ.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις