Skip to main content

Ιταλία: Ακτιβιστές για το κλίμα διέκοψαν αγώνες στο Italian Open

Η ομάδα διαμαρτυρίας, Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά), ανάρτησε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις διαμαρτυρίες

Παρέμβαση στο ιταλικό Όπεν πραγματοποίησαν χθες Δευτέρα ακτιβιστές για το κλίμα, με αποτέλεσμα να διακόψουν δύο αγώνες πετώντας κομφετί στο γήπεδο και κολλώντας στις κερκίδες, δήλωσαν οι διοργανωτές.

Η αναμέτρηση της Αμερικανίδας Madison Keys με τη Sorana Cîrstea για τους 16 καλύτερους αναβλήθηκε αφού οι διαδηλωτές μπήκαν στο γήπεδο στα μέσα του δεύτερου σετ, δήλωσαν οι διοργανωτές, με τις δύο παίκτριες να επιστρέφουν στα αποδυτήρια.

Οι διαδηλωτές, που φορούσαν πορτοκαλί γιλέκα, κάθισαν στον αγωνιστικό χώρο πριν τους απομακρύνει το προσωπικό ασφαλείας. Σε πλάνα από το συμβάν, οι οπαδοί ακούστηκαν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους καθώς οι διαδηλωτές έτρεχαν στο γήπεδο.

Άλλοι διαδηλωτές κόλλησαν στις κερκίδες, ανέφεραν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Κλήση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής

«Με το κοινό εξαγριωμένο εναντίον των διαδηλωτών, έφτασαν επίσης αστυνομικοί και πυροσβέστες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, παρόμοια γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε έναν αγώνα διπλού στο Court 12, όπου οι Santiago González και Édouard Roger-Vasselin αντιμετώπιζαν τους Marcelo Arévalo και Mate Pavić.

Αφού απομακρύνθηκαν οι διαδηλωτές και συνεχίστηκε ο αγώνας, οι Arévalo και Pavić κέρδισαν με 6-1 6-2.

Η ομάδα διαμαρτυρίας, Ultima Generazione (Τελευταία Γενιά), ανάρτησε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις διαμαρτυρίες, λέγοντας ότι ήθελαν να «επαναλάβουν ακούραστα ότι η κλιματική και κοινωνική κρίση είναι εδώ και ότι απαιτείται παρέμβαση το συντομότερο δυνατό».

Στο βίντεο ακούγονται οι διαδηλωτές στο Ιταλικό Όπεν να λένε: «Δεν έχουμε άλλο νερό. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να κάνετε κάτι …»

Πηγή: CNN