Γερμανία: Πέθανε εξέχων κεντροδεξιός βουλευτής, ειδικός σε θέματα Ρωσίας και Γαλλίας

Από φυσικά αίτια, στα 57 του χρόνια
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014 20:17
UPD:20:23
Wikipedia

Ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης κοινοβουλευτικός Αντρέας Σόκενχοφ.

Ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης κοινοβουλευτικός Αντρέας Σόκενχοφ, ειδικός σε θέματα Ρωσίας, ο οποίος επί μακρόν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην προώθηση των γαλλο-γερμανικών σχέσεων, πέθανε το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 57 ετών, ανακοίνωσε η κυβερνώσα Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άγκελα Μέρκελ.

Ο Σόκενχοφ εκλεγόταν συνεχώς στη Μπούντεσταγκ (Κάτω Βουλή) από το 1990, από το προπύργιο του στο Ράβενσμπουργκ, στο νότιο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ειδικεύτηκε σε θέματα διπλωματίας, ενώ εργαζόταν ταυτόχρονα για τις σχέσεις με τη Ρωσία και τη Γαλλία.

«Με την απώλειά του, χάνουμε έναν πολιτικό που πάλεψε με πολύ θάρρος και πίστη για τα θέματα που του ήταν αγαπητά, κυρίως η Ανατολική Ευρώπη και η Ρωσία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, ενώ εξήρε την «ακλόνητη δέσμευση» του Σόκενχοφ στις γαλλογερμανικές σχέσεις.

Ο εκλιπών ήταν πρόεδρος της ομάδας γαλλο-γερμανικής φιλίας στη Μπούντεσταγκ από το 1994.

Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, ο Σόκενχοφ πρόσφατα είχε σκληρύνει τους τόνους απέναντι στη Μόσχα λόγω της ουκρανικής κρίσης. «Η Ρωσία συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», είχε δηλώσει τον Νοέμβριο στον ιστότοπο Zeit Online, υποστηρίζοντας την επιβολή σκληρών κυρώσεων.

Ο κοινοβουλευτικός, καθολικός, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Ράβενσμπουργκ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή