Ανδ. Λοβέρδος: Η μεταπολιτευτική παρεξήγηση πως τα Πανεπιστήμια ανήκουν στον οποιονδήποτε πρέπει να τελειώσει

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014 13:25
UPD:16:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Πλήρη στήριξη στον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) παρέσχε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή και τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί στο ίδρυμα, όπου φοιτητές απέκλεισαν τη σύγκλητο στην Πρυτανεία.

«Ο κ. Φορτσάκης έχει απόλυτο δίκιο: Πιστεύει ότι οι φοιτητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τις απόψεις τους στη Σύγκλητο, όχι όμως και να "μπουκάρουν" στη συνεδρίαση διακόπτοντάς την» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Διεμήνυσε μάλιστα πως «η μεταπολιτευτική παρεξήγηση πως τα Πανεπιστήμια ανήκουν στον οποιονδήποτε και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα».

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης καταδίκασε απολύτως την κατάληψη της πρυτανείας, κάνοντας λόγο για μειοψηφίες που θέλουν να καθηλώσουν το Πανεπιστήμιο και την ανώτατη εκπαίδευση σε λογικές του παρελθόντος. 

«Δεν είναι δουλειά των φοιτητών να ασχολούνται με θέματα που αφορούν τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, αυτό πρέπει να το κάνει η Σύγκλητος» σημείωσε ο κ. Καρύδης μιλώντας στον ρ/σ Σκάι και πρόσθεσε πως οι φοιτητές πρέπει να ασχολούνται με την αναβάθμιση των σπουδών τους, την έρευνα και πώς αυτά μπορούν να γίνουν πράξη.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή