Κόσοβο: Επίθεση σε κτήριο στο σερβικό τομέα της Μιτρόβιτσα

Με μολότοφ, από άνδρες που ήλθαν από τον αλβανικό τομέα
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 16:56
UPD:17:00
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ έγινε, το βράδυ της Κυριακής, το πρώην δημαρχιακό μέγαρο στη βόρεια Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, όπου πλέον στεγάζεται η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Άγνωστοι δράστες έριξαν τρεις βόμβες μολότοφ σε σταθμευμένο όχημα της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στις 7 (τοπική ώρα) και λίγες ώρες αργότερα, στις 10:30, πέταξαν πέτρες στο ίδιο κτήριο στο βόρειο, σερβικό τμήμα της πόλης.

Από τις επιθέσεις δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πριν από την πρώτη επίθεση είδαν ομάδα πέντε νεαρών από το νότιο, αλβανικό τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα να διασχίζει τη γέφυρα και να κατευθύνεται στο πρώην δημαρχιακό μέγαρο.

Όσον αφορά τη δεύτερη επίθεση, φύλακες που ήταν μέσα στο κτήριο δήλωσαν ότι είδαν τρεις άνδρες να πετούν πέτρες και στη συνέχεια να φεύγουν.

Ο δήμαρχος της βόρειας Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, Γκόραν Ράκιτς δήλωσε το πρωί ότι τα επεισόδια μαρτυρούν ότι οι Αλβανοί στην πόλη θέλουν ανοιχτά να προκαλέσουν νέες συγκρούσεις με τους Σέρβους.

«Στόχος ήταν ο εμπρησμός του κτηρίου. Ήταν ευθεία απόπειρα δολοφονίας ανθρώπων που βρίσκονταν στο κτήριο. Εκεί εδρεύει η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, νόμιμος οργανισμός που ασχολείται με την παροχή βοήθειας των πολιτών στη βόρεια Μιτρόβιτσα και σε όλο το βόρειο Κόσοβο», τόνισε ο κ. Ράκιτς.Ο

δήμαρχος της βόρειας Μιτρόβιτσας καταδίκασε κάθε μορφή βίας και τα όσα συμβαίνουν στο Κόσοβο, αλλά και στη Σερβία, υπογραμμίζοντας ότι οι μορφές βίας στο Κόσοβο είναι πολύ πιο επικίνδυνες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή