Αντ. Σαμαράς: Εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική αστάθεια

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 21:10
UPD:21:48
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Με σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η «Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι οι οποίοι διαιρούν, είναι εκείνοι οι οποίοι ξέρουν την αξία  που αποκτούν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι, είναι αυτοί που φέρνουν επενδύσεις όχι αυτοί που τις διώχνουν».

A- A A+

Την πολιτική αστάθεια έχει ως εκλογικό στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος εκτίμησε ότι «αυτός είναι ένας κίνδυνο τεράστιος και ουσιαστικός».

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή της Λαμίας, ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βλέπει τις εκλογές «ως μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου» σε αντίθεση με τον ίδιο που τις βλέπει ««ως μοχλό σταθεροποίησης του τόπου».

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας ότι η ανάπτυξη είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά, «το οποίο πρέπει να το κάνουμε με σταθερότητα, με σοβαρότητα».

«Γιατί μόνο η ανάπτυξη δίνει λύση σε όλα τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε αυτό το θέμα

«Θέλουν τις εκλογές ως μοχλό σταθερότητας ή ως μοχλό αποσταθεροποίησης; Αναλογίζονται τους κινδύνους, αν γίνει το δεύτερο;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε αυτό το θέμα.

«Και οφείλουν να γνωρίζουν για τη δική μας την πλευρά τα θετικά και τα σίγουρα. Μπορεί να είναι μικρά τα βήματα αλλά είναι σίγουρα, σταθερά προς την Ελπίδα μιας Ελλάδας, η οποία όχι απλά πλέον αναπνέει αλλά μπορεί να κάνει το μεγάλο άλμα προς τα μπρος. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο» είπε.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στο ζήτημα της σταθερότητας, αναγνωρίζοντας ότι οι εκλογές αυτές «σε κάνουν να σκέφτεσαι προηγούμενες δυσφορίες, που υπήρξαν» ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο «για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κριτήριο την Ελλάδα, την Πατρίδα, η απάντηση είναι πολύ εύκολη: Οι εκλογές να δώσουν σταθερότητα στον τόπο και όχι να πάμε σε διαδικασίες οι οποίες θα θέσουν τον τόπο σε κίνδυνο».

«Η χώρα πάει μόνο μπροστά»

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στο έργο κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου «Παράκαμψη Στυλίδας» ο κ. Σαμαράς εξέφερασε την πεποίθηση ότι η χώρα πάει πλέον μόνο μπροστά. 

«Θα έλεγα ότι αυτά τα έργα, όχι μόνο δίνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά δίνουν και μια ψυχολογία και αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπαίνει σε άλλους ρυθμούς. Γίνεται μεγάλη επανεκκίνηση. Αφήνουμε την κρίση πίσω και προχωράμε όπως μας θέλει ο κόσμος, δημιουργώντας και δουλεύοντας με σταθερά βήματα μπροστά. Το “πίσω” τελείωσε. Πάμε μπροστά!» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Για το συγκεκριμένο έργο είπε ότι θα αποδοθεί στην κυκλοφορία σε λίγους μήνες και τόσο αυτό όσο και τα υπόλοιπα που επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα μπαίνει σε άλλους ρυθμούς.

«Βρισκόμαστε στην περιοχή στην οποία ουσιαστικά ολοκληρώνεται ο κεντρικός οδικός άξονας της Χώρας» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην παράκαμψη της Στυλίδας, που, όπως σχολίασε, είχε μείνει πίσω πολλά χρόνια.

«Από το 2009 είχαν σταματήσει τα έργα» είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι πλέον τα έργα εκτελούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και ο δρόμος θα αποδοθεί στην κυκλοφορία σε λίγους μήνες μαζί με τα υπόλοιπα έργα από Λαμία προς Θεσσαλονίκη.

Ακόμη αναφέρθηκε και στον Ε65, τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της χώρας, τον οποίο χαρακτήρισε πολυσήμαντης αξίας.

«Η νέα Ελλάδα είναι γένους θηλυκού»

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λαμία ο πρωθυπουργός μίλησε σε γυναίκες της πόλης. Δίνοντας το στίγμα του για τη «νέα Ελλάδα» ανέφερε ότι «δεν είναι εκείνοι που θέλουν να μας επιστρέψουν στο τέλμα από το οποίο μόλις με επιτυχία ξεκολλήσαμε, δεν είναι οι συντεχνίες που με την ευκολία που ανάβει κανείς το τσιγάρο του, αυτοί κραυγάζουν αιτήματα, αλλά η Πολιτεία που σέβεται και αποκαθιστά δικαιώματα».

Με σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η «Νέα Ελλάδα δεν είναι εκείνοι οι οποίοι διαιρούν, είναι εκείνοι οι οποίοι ξέρουν την αξία  που αποκτούν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι, είναι αυτοί που φέρνουν επενδύσεις όχι αυτοί που τις διώχνουν».

Πολλές ήταν οι αναφορές του πρωθυπουργού στην ισότιμη πρόσβαση της γυναίκας στην αγορά εργασίας, της συμμετοχή της στον επαγγελματικό χώρο, αλλά και την ενθάρρυνση της γυναικείας συμμετοχής σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης, σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. 

«Δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη, αν οι γυναίκες δεν συμμετέχουν πλήρως, αν δεν έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν σε κάθε τομέα τα ταλέντα τους. Κι αν ολόκληρη η κοινωνία δεν σεβαστεί αυτόν το ρόλο της γυναίκας» είπε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη βία κατά των γυναικών.

«Η Νέα Ελλάδα, άλλωστε, που χτίζουμε είναι γένους θηλυκού» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή