Αντ. Σαμαράς: Η Κεφαλονιά άντεξε

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 11:42
UPD:15:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψη του στην Κεφαλονιά.

A- A A+

Τη βούληση της κυβέρνησης να επιστρέψει γρήγορα η Κεφαλονιά σε φυσιολογικούς ρυθμούς υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την επιθεώρηση των περιοχών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής.

«Ήρθα χθες το βράδυ για να δείξω ότι όλοι οι Έλληνες είναι δίπλα στην Κεφαλονιά και να διαπιστώσω από κοντά την κατάσταση», ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Αργοστόλι.

«Η Κεφαλονιά άντεξε. Η Κεφαλονιά συνεχίζει και αποτελεί έναν πανέμορφο και απολύτως ασφαλή τουριστικό προορισμό», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Σαμαράς, έχει ολοκληρωθεί ο πρωτοβάθμιος έλεγχος σε όλα τα σχολεία και η μεγάλη πλειοψηφία θα λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα. Για τα λίγα σχολικά κτήρια που παρουσιάζουν προβλήματα, έχει δοθεί εντολή στα συναρμόδια υπουργεία για την προσωρινή στέγαση των μαθητών.

Ήρθα για να δείξω ότι όλοι οι Έλληνες είναι δίπλα στην Κεφαλονιά και να διαπιστώσω από κοντά την κατάσταση

Αντ. Σαμαράς, πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, ο έλεγχος προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και στις κατοικίες, τα μαγαζιά και τα δημόσια κτήρια. Συγκεκριμένα για τις κατοικίες είπε ότι σεόσες ζητήθηκε αυτοψία οι έλεγχοι προχωρούν πολύ γρήγορα και σε 48 ώρες έχουν ελεγθεί πάνω από 400 κτήρια.

EPTATV
Κεφαλονιά: Δημιουργήθηκε χαράδρα πάνω από τον Μύρτο

Χαράδρα δημιουργήθηκε στην περιοχή «Χάρακα», πάνω από τον Μύρτο, όπου το έδαφος υποχώρησε από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα δημόσια κτήρια, 14 εξ αυτών κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα, ενώ στο οδικό δίκτυο, όπως ανέφερε, υπάρχουν «εύκολα προβλήματα», με εξαίρεση το δρόμο Ληξουρίου - Αργοστολίου.

Συνολικά, όπως είπε, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των κτηρίων που έχουν προβλήματα σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του σεισμού και επαίνεσε τους μηχανικούς του νησιού «έχουν θωρακίσει αποφασιστικά την Κεφαλονιά».

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε επίσης πως τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά και πως οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου είναι όλοι καλά και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τέλος, όσον αφορά την πολιτιστική κληρονομία ανέφερε ότι «δεν έχει υποστεί κάποιο σοβαρό πλήγμα» και πως κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού θα μεταβεί στο νησί για τις απαραταίτητες ενέργειες. 

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε πως «το κράτος θα συνδράμει για να επιστρέψει η ζωή σε φυσιολογικούς ρυθμούς, με ιδιαίτερη μέριμνα για τον όποιο σεισμοπαθή και για τις οποίες ευπαθείς ομάδες». 

«Δεν εφησυχάζουμε. Η κυβέρνηση είναι παρούσα, οι υπουργοί έχουν έρθει ,θα ξανάρθουν μέχρις ότου να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα», κατέληξε. 
 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή