Σύσκεψη για τα ευάλωτα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 08:40
UPD:21:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

A- A A+

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Ασ. Παπαγεωργίου, μελών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ πραγματοποιείται σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση για τα ευάλωτα νοικοκυριά, των οποίων η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί.

Σε δηλώσεις του χθες βράδυ ο υπουργός Περιβάλλοντος προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, που θα εντοπίζουν και θα παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μανιάτης, δεν παραγνωρίζονται  τα χρέη και τα κόστη προς τη ΔΕΗ, «όμως βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης».

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι προχωρούν όλες οι ενέργειες που θα επιτρέψουν να δοθεί έκπτωση μέχρι 70% ηλεκτρικό ρεύμα σε όλες τις κοινωνικές δομές της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών που παρέχουν κοινωνικά συσσίτια, παντοπωλεία και φαρμακεία.

Η σημερινή σύσκεψη γίνεται σε συνέχεια ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, και στη σκιά μιας σειράς πρόσφατων περιστατικών σε νοικοκυριά χωρίς ρεύμα στη Θεσσαλονίκη, όπου μία 13χρονη έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού και μία τετραμελής οικογένεια κινδύνεψε να καεί όταν ξέσπασε φωτιά στη μονοκατοικία που διέμενε.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή