Την υπόγεια σήραγγα που συνδέει Ασία και Ευρώπη εγκαινίασε ο Ερντογάν

Σχέδιο με ιστορία 150 ετών έγινε πράξη
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 20:05
UPD:20:10
REUTERS/MURAD SEZER

Τα εγκαίνια του έργου, το κόστος του οποίου έφτασε τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, έγιναν ανήμερα της επετείου από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Τουρκία. Φωτογραφία από τα εγκαίνια.

A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινίασε την Τρίτη την πρώτη υποθαλάσσια σιδηροδρομική σήραγγα που συνδέει δύο ηπείρους, την Ασία με την Ευρώπη, υλοποιώντας ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που αποτελούσε όνειρο των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Το Μαρμαράι, το «έργο του αιώνα» όπως το χαρακτηρίζουν οι τουρκικές αρχές, είναι μια σήραγγα μήκους 14 χιλιομέτρων, τμήμα της οποίας, μήκους 1.400 μέτρων, περνά κάτω από τον Βόσπορο και συνδέει πλέον την ασιατική με την ευρωπαϊκή Τουρκία μέσα σε μόλις 4 λεπτά.

«Το Μαρμαράι, που ήταν ένα όνειρο 150 ετών, έγινε επιτέλους πραγματικότητα», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός στην επίσημη τελετή των εγκαινίων, ενώπιον πλήθους πολλών χιλιάδων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ουσκουντάρ, στην ασιατική πλευρά της πόλης. «Ενώνουμε τις δύο ηπείρους και τους λαούς αυτών των δύο ηπείρων», πρόσθεσε.

REUTERS/MURAD SEZER
EURONEWSGREEK
EURONEWSGREEK
EURONEWSGREEK

Τα εγκαίνια του έργου, το κόστος του οποίου έφτασε τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, έγιναν ανήμερα της επετείου από την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στην Τουρκία, στις 29 Οκτωβρίου 1923.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή