ΟΑΕΔ: Αλλάζει το μοντέλο των προγραμμάτων κατά της ανεργίας

Δηλώσεις του νέου διοικητή Θ. Αμπατζόγλου
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 14:58
UPD:15:03
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Στόχος μας δεν είναι μόνο η απορρόφηση των κονδυλίων αλλά και η ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας», τόνισε ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

A- A A+

Αλλαγές στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων κατά της ανεργίας προανήγγειλε ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, διευκρίνισε ότι θα αλλάξει το μοντέλο των προγραμμάτων και αυτά θα σχεδιάζονται μετά από διαβούλευση με τους κοινωνικούς και εργοδοτικούς φορείς και θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς.

Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό ο οργανισμός θα καταρτίζει προγράμματα πιο κοντά στην αγορά και πιο αποτελεσματικά.

«Στόχος μας δεν είναι μόνο η απορρόφηση των κονδυλίων αλλά και η ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας», τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου.

Η δράση του οργανισμού θα στηριχθεί στους τρεις πυλώνες, που είναι η αύξηση της απασχόλησης, η καταπολέμηση της ανεργίας και η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζόμενων.

Ακόμη ο κ. Αμπατζόγλου είπε πως εκτός  από τους ανέργους σε νεαρή ηλικία, το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και για αυτούς που έμειναν χωρίς  εργασία λίγο πριν την συνταξιοδότηση. Επίσης είπε πως θα επαναλειτουργήσουν τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.

«Το στοίχημα μας είναι να  βάλουμε φρένο στην ανεργία που αυξάνεται επί 55 συνεχείς μήνες», κατέληξε ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή