Θ. Παφίλης: Ποινικοποιούν τη σκέψη για απεργία

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 10:42
UPD:11:35
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως υπογραμμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, «η κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για απεργία και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού που πλήττεται από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας». 

A- A A+

Επιτακτική χαρακτηρίζει την άρση της απόφασης επιστράτευση των εκπαιδευτικών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες», διαμηνύει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Όπως υπογραμμίζει, «η κήρυξη επιστράτευσης συνιστά αντιδραστικό κατήφορο που επί της ουσίας ποινικοποιεί τη σκέψη για απεργία και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την καταστολή του αγωνιζόμενου λαού που πλήττεται από την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας».

Αναφερόμενος, τέλος, στις κινητοποιήσεις, ο κ. Παφίλης σημειώνει ότι «το συνδικαλιστικό κίνημα έχει τις δικές του διαδικασίες, συσσωρευμένη εμπειρία ετών και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ίδιο τον κλάδο, στους μαθητές, συνολικά στην παιδεία, σε κοινή δράση με την εργατική-λαϊκή οικογένεια που πλήττεται από την κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και το περιεχόμενο και τις μορφές πάλης που θα εξασφαλίζουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, την αποτελεσματικότητα, τη συνέχεια και την περιφρούρηση των αγώνων καθώς και την προοπτική της πάλης».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή