Αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας

Αντίδραση από κύκλους του ΠΑΣΟΚ
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 19:43
UPD:21:36

Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών, Χαράλαμπου Αθανασίου, αναστέλλονται οι διαδικασίες χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας.

A- A A+

Απόφαση με την οποία αναστέλλεται οποιαδήποτε διαδικασία για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Βάσει της απόφασης, ο λόγος της αναστολής είναι η επικείμενη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορά στον έλεγχο της συνταγματικότητας των σχετικών άρθρων του νόμου 3838/2010.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών καλεί τις υπηρεσίες να αναστείλουν τις εξής διαδικασίες: υποβολή νέων αιτημάτων, εξέταση φακέλου, δημοσίευση απόφασης, ορκωμοσία, εγγραφή στα δημοτολόγια κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση.

Η ενέργεια αυτή του κ. Σαμαρά είχε προκαλέσει ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ είχαν εκφράσει την διαφωνία τους με τις προθέσεις του Πρωθυπουργού. Τις επιφυλάξεις του για την προώθηση νέας νομοθετικής ρύθμισης όσον αφορά στο θέμα της ιθαγένειας είχε εκφράσει ανοιχτά και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης.

Το βράδυ, πηγές της Ιπποκράτους, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, χαρακτήριζαν «παράνομη» την «εγκύκλιο» του υπουργείου Εσωτερικών, επισημαίνοντας μάλιστα πως «υπονομεύει τη λειτουργία της κυβερνητικής συνεργασίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή